DJ's de meest bereisde muzikanten

Reisaanbieder TravelBird heeft de Ranking meest bereisde muzikanten gelanceerd, waarin een uitgebreid inzicht wordt gepresenteerd over het aantal reiskilometers van 's werelds meest populaire artiesten. Met als doel reizigers steeds opnieuw te inspireren, combineerde het reisbureau muziek, reizen en nieuwsgierigheid in een studie naar de 36 meest favoriete artiesten van de wereld. De ranking onthult welke bands en muzikanten de meeste reiskilometers achter de rug hebben en wie de titel van 's werelds meest bereisde artiest mag dragen. Naast het bekendmaken van de meest bereisde artiesten ter wereld, berekenden ze ook hoeveel het voor de ultieme superfan zou kosten om elke muzikant tijdens hun carri?re gevolgd te hebben.

Er is gekeken naar de 36 meest populaire muzikanten ter wereld. Deze werden geselecteerd aan de hand van een peiling naar populaire artiesten, waarin legendes en huidige topartiesten uit verschillende muziekgenres werden meegenomen. Hierbij werd de totale reisafstand onderzocht voor al hun publieke optredens. Het gaat hier over alle nationale en (inter)continentale tours, vanaf het begin tot aan het einde van hun carri?re, inclusief optredens in stadions, op festivals en roadtrips. Priv?-optredens werden echter niet meegeteld. Op basis hiervan is berekend hoe vaak elke artiest rond de wereld gereisd zou kunnen hebben en hoe vaak hij naar de maan gevlogen zou kunnen zijn.

Opvallend: de twee artiesten met de meeste kilometers op hun teller zijn actief sinds de jaren '90 en scoren daardoor dus beter dan die uit de jaren '60, '70 en '80.

Uit de studie kwamen de volgende muzikanten naar voren als de tien meest bereisde artiesten in de ranking:


Er is ook onderzocht hoeveel het zou kosten om als superfan elke muzikant tijdens hun carri?re gevolgd te hebben. Enkel de reiskosten werden in rekening gebracht. De kosten van de tickets voor de optredens zelf werden niet meegenomen.
Bron: TravelBird
Share |