Legendarische dj Dano draait allnighter in Iduna

DJ Dano , ??n van de grondleggers van de hardcore scene, lid van The Dreamteam en vier keer achter elkaar verkozen als beste hardcore DJ komt vrijdag 3 maart naar Poppodium Iduna om een allnighter te draaien. Een DJ met een bizarre historie, blijkt ook wel uit zijn biografie "Wat De Fok, Ouwe" die afgelopen najaar werd uitgebracht. Deze vrijdag zal Dano een avondvullende set neerzetten waarbij hij aandacht geeft aan alle facetten van zijn rijke carri?re komen voorbij! Een muzikale all-nighter door zijn spraakmakende leven.

DJ Dano, ook wel bekend als Daniel Leeflang, begon in 1984 als diskjockey bij een piratenzender. Eind jaren 80 besloot hij zelf te gaan draaien in de bekende housediscotheek RoXY. Leeflang geldt daarna als een van de pioniers van de gabbermuziek. Hij produceerde onder meer platen voor het Mokumlabel en maakt remixes voor andere dj's. Samen met collega's dj's Buzz Fuzz, Gizmo en The Prophet richtte hij het collectief The Dreamteam op waarmee ze op de grote dancefeesten als Thunderdome en Mysteryland staan. In deze periode werd de gabberhouse een landelijke hype.

In 1996 maakte Leeflang deel uit van de groep De Spooksprekers, samen twee dichters en Def P van de rapgroep Osdorp Posse. De groep bracht een cd uit en stond onder andere op Het Crossing Borderfestival en Lowlands.

Rond 1998 richtte Leeflang zich op de technomuziek, nadat de hype rond de gabbermuziek is overgegaan. In de jaren 2000 produceerde hij ook trance onder de pseudoniemen Satcom en Solar #7. Nadat de gabberhouse in 2004 weer opleeft maakt hij samen met de andere oud-leden van The Dreamteam weer een compilatie-cd. In 2006 schreef hij de titelsong voor de documentaire God is my DJ over Duncan Stutterheim, de succesvolle oprichter van ID&T.

Kortom: Een muzikale all-nighter door het spraakmakende leven van DJ Dano!
Share |