North Sea Jazz Club vraagt faillissement aan bij rechtbank

De op het Westergasfabriekterrein gevestigde North Sea Jazz Club heeft faillissement aangevraagd. De kaartverkoop voor komende optredens is inmiddels gestaakt, het faillissement treft zestig medewerkers en freelancers.

Nadat het North Sea Jazz Festival de licentieovereenkomst met de club opzegde, wilde North Sea Jazz Club doorgaan onder een andere naam. Volgens Aitri Pahladsingh, de woordvoerder van de North Sea Jazz Club, zag de Westergasfabriek dat niet zitten. "De Westergasfabriek beschouwde doorgaan onder een andere naam als contractbreuk en dreigde de huurovereenkomst op te zeggen", zegt hij in Het Parool. "Het leidde ertoe dat de aandeelhouders zich een voor een terugtrokken."

Mark de Kruijk, directeur van de Westergasfabriek, stelt in dezelfde krant dat niet de naamsverandering maar een huurachterstand de oorzaak is. "Maar nog verbaasder ben ik over het verhaal dat zij nu naar buiten brengen. De Westergasfabriek hecht aan de naam North Sea Jazz Club, maar waar ons geschil primair om draait, is dat er een enorme huurachterstand is. Ik vind het zeer spijtig dat de club verdwijnt, maar er is al vier maanden geen huur betaald."

De North Sea Jazz Club is vijf jaar geleden begonnen in de Westergasfabriek. Artiesten als Gregory Porter en Rita Reys hebben een optreden gegeven in de Amsterdamse concertzaal, waar ook dinerconcerten werden georganiseerd.
Share |