Eerste bevestigingen we are electric weekender

Na succesvolle edities in 2015 en 2016, vindt We Are Electric Weekender dit jaar opnieuw plaats op het E3 strand in Eersel. De derde outdoor editie wordt daar gehouden van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni. Pendulum Live, Rudimental (dj-set), Goldfish, Knife Party, Jeff Mills, Noisia 'Outer Edges' en Tchami behoren tot de eerste namen voor het driedaags festival. Aanstaande zaterdag 18 februari start de kaartverkoop om 10:00 met een beperkt aantal Early Bird tickets via we-are-electric.?nl.

Het eerste deel van het programma van We Are Electric Weekender is vandaag bekendgemaakt:

Pendulum Live, Rudimental(dj set) Goldfish, Jeff Mills, Knife Party, Noisia 'Outer Edges', Speedy J, Tchami, Tiga Black Sun Empire, Cookie Monsta & Funtcase, Dolf, Donnie, Killbox (Audio & Ed Rush), Mr. Belt & Wezol , Neonlight, Sevn Alias Alamaison, Karimooo, L33, Nuno dos Santos, Tripeo, Waxfiend

We Are Electric Weekender is een weekend alle remmen los aan het kraakheldere meer van het E3 strand in Eersel. Het driedaags festival biedt een veelzijdige en internationale programmering die zich richt op de liefhebber van elektronische muziek die niet in ??n hokje te vangen is. Neem een duik in het water, relax op de camping aan het strand of laat je meevoeren door het feest van maar liefst 100 (live) optredens en dj's. Van drum 'n' bass tot electro en van trap door naar house en techno. Alle stromingen smelten samen in ??n lang zomers weekend.

De afgelopen twee outdoor edities trok het festival naast tienduizenden bezoekers ook internationale acts uit diverse muzikale hoeken zoals The Prodigy, Die Antwoord, Paul Kalkbrenner, Fatboy Slim, Netsky, Boys Noize, De Jeugd van Tegenwoordig en Hudson Mohawke.

Dit jaar zijn er opnieuw samenwerkingen met de allerbeste partners uit onder meer de techno-, d&b en housescene. Zo presenteert het gerenommeerde technolabel Electric Deluxe twee dagen programma op de Snare stage met onder meer Jeff Mills en Speedy J. Samen met de evenementen van Electric Deluxe Presents vormt het label een platform voor artiesten, opererend binnen ieder denkbaar genre in het brede spectrum van techno.

Het populaire muziekplatform Future House Music host de Pulse op zaterdag, een open air podium direct gelegen aan het fijne zandstrand. De plek bij uitstek voor de warmere, diepere house sounds van onder meer Fransman Tchami en van het Nederlandse duo en IDMA Best Breakthrough Artist Mr. Belt & Wezol.

Blackout, het eigen label van Neerlands trots Black Sun Empire, is uitgenodigd om de Snare op zondag binnenstebuiten te keren met zijn euforische, harde drum'n bass sound. Daarvoor komen de heren zelf aan de knoppen te staan en nodigen ze onder andere Audio & Ed Rush uit met hun nieuwe collaboratie; Killbox.

Vorig jaar bleek Losjes de publieksfavoriet te zijn tijdens de late uurtjes van het festival. De mix van zwoele (deep)house met uitschieters naar disco en knallende techhouse sloot naadloos aan op het hoofdprogramma van het festival. Zoveel zelfs dat het Bossche collectief nu is uitgenodigd om het grotere Pulse op zondag te hosten met onder meer Tiga.

Nieuw dit jaar, en op veler verzoek, is de RGB Disco. Met zijn silent disco met drie kanalen weet dit Eindhovens collectief het feest na het festival op de camping nog tot de late uurtjes door te zetten.
Share |