Tribe

Voor de ??n is het een diep gekoesterde herinnering, bij de ander zit het na bijna drie decennia nog altijd in het bloed. De vibe die in al de kraamkamer van de Nederlands Housescene ontstond leeft nog altijd voort en beleeft op 27 februari 2017 een ware revival tijdens tribe in de Westerunie.

Met de opkomst de House, begon in 1998 een frisse wind te waaien door het Amsterdamse uitgaansleven. Eerst vooral in clubs als de Roxy, de iT en de Melkweg, maar in 1991 sloeg de vonk over naar de underground. Met het veel ruigere en rauwere Rave geluiden zetten Mayhem en Multigroove hier een nieuwe toon en hun legendarische feesten in de Romneyloods en The Tunnel brachten een heuse tegenstroming op gang naast de meer mainstream House, dat inmiddels als Mellow bestempeld werd. Het taboe om DJs als Dimitri, The Prophet, Per en Dano nog samen op ??n feest te boeken; in 1992 werd zo de eerste splitsing tussen Mellow en Rave een feit.

Dik 25 jaar en tienduizenden feesten later zijn alle taboes doorbroken en vormen de housers, clubbers, ravers, gabbers en trancers weer ??n hechte tribe; Een tribe die op 27 januari de frisse wind uit 1988 weer laat aanwakkeren tot stormkracht met een onvervalste editie van The Delicate Sound of Thunder in de Amsterdamse Westerunie. Een nacht waarin de diverse dance stammen uit die gouwe ouwe tijd weer zij aan zij los gaan op de meest diverse dance met ballen; Een feest waarmee de pioniers, die destijds de deur intrapten voor de scene zoals we hem nu kennen, je laten voelen dat ze het na al die jaren nog met passie doen.

Verwacht van tribe een feest zoals feest ooit bedoeld was; zonder dresscode, poespas en tierlantijnen, maar lekker tegendraads en underground zoals je dat van Multigroove gewent bent. En van Mayhem natuurlijk, want ook voor Multigroove's bloedbroeders uit de gloriejaren van de illegale raves is er een dikke area, waar niet alleen Neuv en Monde, maar ook de meest loyale Multigroove die-hards hun hart kunnen ophalen met de Classics, Rave en Oldschool van welleer. En bovenal wordt tribe een feest van saamhorigheid, met gabbers die trippen op Acid en House en clubbers die los gaan op Early Hardcore en Hardstyle.

Hierbij hoort dan ook een diverse line-up die drie generaties aan party herinneringen belicht, 9 uur non-stop en verspreid over de vier areas van de Amsterdamse Westerunie:

The Prophet // Darkraver // Dano // Champ-e-on // Dimitri // CJ Bolland
// Franky Jones // Deepack // Luna // Thera // Supermarco May // Sunny-D
// Pavo // BuzzFuzz // Bass D // Robin ''Jaydee'' Albers // Fierce Rulling
Diva // Alexander Koning // Gino // Crazy Shaun // Paul Jay // Baba &
Micha-B // Spider // JP // Jordens // Abraxas // Flamman // Neuv // Voodoo
Child Waldo // Cold Fusion // Monde // Ednozem // Mc The Intelectual Killer

Share |