Drift Festival_ Nijmeegs platform voor avontuurlijke elektronische muziek

Op zaterdag 10 juni bruist Nijmegen weer optimaal, tijdens de zevende editie van Drift Festival. De hele dag en avond kun je dansen en nieuwe muziek ontdekken op zeven podia met de meest avontuurlijke techno, house, disco, italo en electronica van het moment.

Met cultuurspinnerij De Vasim als schitterend d?cor en de rijke Nijmeegse danscultuur als basis heeft Drift een bijzondere positie verworven in het Nederlandse festivallandschap. Het festival verkoopt steevast uit en is in zes jaar uitgegroeid tot een vaste plek voor liefhebber ?n artiest op zoek naar vernieuwing.

Drift breidt dit jaar uit met een extra podium, waarmee inmiddels zeven stages plaats bieden aan Smaakmakers uit binnen- en buitenland. Drift mede-organisator Brent Roozendaal legt uit: "Drift is een festival, waar oude bekenden en nieuwe talenten zich op een andere manier aan het publiek kunnen presenteren. Zo verwelkomen we naast sterkhouders als Job Jobse en Mike Servito de nieuwe projecten Doms & Deykers (Steffi & Martyn) en Sebastian Mullaert (Minilogue) & Ulf Eriksson."

Voor toonaangevende techno kun je terecht bij DJ Bone, Mike Servito, Sterac, Stefan Vincent en Sandrien. House op het scherpst van de snede vind je bij onder anderen De Sluwe Vos, Solar, Moscoman en Love Over Entropy. Daarnaast kun je terecht bij disco-don Rahaan, italo-icoon I-F, afro-acidkoning Auntie Flo of bubbling-legende DJ Moortje ? om maar eens wat te noemen.

Door de enorme groei die het festival de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is er dit jaar een nieuwe indeling bedacht, waarbij het karakteristieke cultuurerfgoed van De Vasim nog optimaler is benut. Nu kan het publiek nog beter tussen de verschillende stages dwalen en genieten van de ambachtelijkheid en liefde, waarmee Drift ieder jaar weer een indrukwekkende festivalbeleving smeedt.

Tickets voor de zevende editie van Drift Festival kosten 27 euro en zijn verkrijgbaar via www.driftomtedansen.nl
Share |