Imprint Artists

Een boekingskantoor is een beetje het ondergeschoven kindje van de dance scene; de gemiddelde clubbezoeker krijgt nauwelijks iets mee van dit type organisatie, terwijl clubs, labels en eventorganisatoren volop in de spotlight staan.

Het opkomende Rotterdamse boekingskantoor Imprint Artists laat zien dat het ook anders kan; door middel van een showcase, een clubavond die geheel in het teken staat van de artiesten waarmee wordt samengewerkt. Voor Rutger van der Steen, oprichter en eigenaar van Imprint Artists, een primeur als het gaat om het zelfstandig organiseren van een evenement.

"Ik heb dit boekingskantoor opgericht met de gedachte om m??r voor een artiest te betekenen dan alleen een tussenpersoon voor onderhandelingen. Door een showcase te organiseren wil ik bouwen aan extra naamsbekendheid voor mijn roster. Alle artiesten die optreden zijn in de twintig en zeer gretig als het aankomt op het maken en draaien van muziek. Dit zijn de dj's en producers van de toekomst, die de platen maken waar wij naar gaan luisteren.

Als locatie is er gekozen voor de Unie, een club met twee middelkleine zalen middenin het centrum van Rotterdam. De intieme setting is de ideale omstandigheid voor de artiesten om hun muziek aan een publiek te presenteren. Imprint Artists houdt de drempel laag; voor het kleine bedrag van 5 euro kun je al deel uit maken van deze showcase.
Share |