Sziget Festival kondigt 18 nieuwe namen aan

Liefst 18 artiesten zijn toegevoegd aan de line-up van het internationale muziekfestival Sziget dat aankomende zomer de 25e editie viert. Onder meer Flume, Kasabian, Interpol, Billy Talent en de Nederlanders Sunnery James & Ryan Marciano maken van 9-16 augustus 2017 hun opwachting op het ?buda-eiland midden in Boedapest. Sziget Festival vertegenwoordigt de meest uiteenlopende muziekgenres vari?rend van pop tot (indie-)rock en van EDM tot ska.

Onder de nieuwe namen zijn indie-rockband Kasabian, punkband Billy Talent, jazz-pop zanger Jamie Cullum en de elektronische muziekgroep Clean Bandit. Zij zijn te zien op de Main Stage. De A38 tent host acts als indie-rock/postpunk band Interpol, rockband The Pretty Reckless, deephouse dj Fritz Kalkbrenner, psychedelic rockband Jagwar Ma, singer-songwriter Charli XCX en rapper Danny Brown. De thuisbasis voor de elektronische muziek, de Arena, verwelkomt onder andere de Nederlandse dj's Sunnery Jammes & Ryan Marciano en Maurice West. De beruchte maar geliefde band Leningrad keert terug op de World Music Stage.

Jaar in jaar uit verwelkomen honderden acts op meer dan 50 podia een week lang non-stop bijna 500.000 Szitizens uit meer dan 100 landen. Sziget Festival staat dan ook bekend als ??n van de grootste multiculturele festivals ter wereld. Dit jaar werd het Hongaarse festival bekroond met een European Festival Award voor Artists' Favorite Festival; de enige award in de Europese festival scene die ze nog niet eerder had ontvangen.

Naast het muzikale programma geniet je bij Sziget Festival van talloze andere acts, waaronder circus, (straat)theater, opera en dans. Ook kun je bij het festival terecht voor allerlei kunstprojecten, sporten als yoga en fitness en een bioscoop in de buitenlucht. Het volledige randprogramma volgt in de komende maanden.

Tickets en de Sziget Express
Weektickets en dagtickets voor Sziget Festival zijn te koop via nl.szigetfestival.com. Na de uitverkochte 2016-editie gaat de verkoop wederom hard. Vanuit Nederland rijdt aankomende zomer ook weer de Sziget Express. In meerdere treinen reizen jongeren naar, in veel gevallen, hun eerste buitenlandse festival. Tickets en meer informatie over de festivaltreinen zijn te vinden op szigetfestival.?com.
Share |