Openingsavond DVLM in Sportpaleis verloopt verre van vlekkeloos

Dj Like Mike is gewond geraakt bij een misstap op het podium in het Antwerpse Sportpaleis. De broer van Dimitri Vegas hield er een blauw oog aan over en brak zijn bijdrage aan het optreden af. "Blij dat niemand anders dan ik gewond is geraakt", meldt Michael Thivaios, de echte naam van de dj, op Twitter.

Het incident gebeurde vrijdagavond tijdens de eerste van vier shows van het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis. "Het gaat eigenlijk om een heel stom accident door adrenaline en de vaart van de show", zegt Debby Wilmsen van de organisatie tegen persbureau Belga.

"In het midden van de show komt er een brug naar beneden naar een ander podium. Toen ze van dat podium teruggingen vertrok Dimi en Mike wilde hem met enige snelheid volgen. Hij misstapte zich tussen het ene podium en de loopbrug. Daarbij bezeerde hij zijn hand en zijn oogkas."

Volgens De Standaard wilde Thivaios na een woordenwisseling Backstage het podium niet meer op. "Je bent teleurgesteld. Je wil een mooie show neerzetten en dat gaat gepaard met stress en adrenaline. Dat dit dan gebeurt, zorgt voor frustratie", reageert Wilmsen. De dj werd vervangen door Steve Angello, die al klaarstond om als verrassingsgast op te treden.

Pepperspray
De avond in het Sportpaleis verliep niet vlekkeloos. Iets voor 22.30 uur werd plotseling pepperspray in het rond gespoten onder de 20.000 bezoekers. Ongeveer tien personen werden bevangen door het goedje.

De politie heeft hiervoor verdachten van 17 en 19 jaar opgepakt. De organisatie vermoedt dat ze bezoekers wilden afleiden om ze in de consternatie te bestelen.Bron: Nu.nl
Share |