Sam Feldt voelt zich vereerd met Edison nominatie

Sam Feldt is genomineerd voor een Edison Pop Award in de categorie Dance. De Nederlandse dj, die met hits als 'Show Me Love', 'Been A While' en 'Summer On You' de laatste jaren wereldwijd doorbrak, is vereerd met de nominatie. "Een fantastische bekroning van dit jaar", aldus Feldt in een eerste reactie.
Als jonge twintiger is Sam Feldt razendsnel een aardige smaakmaker in de dance geworden. De afgelopen twee jaar is hij uitgegroeid tot gerespecteerd producer, verantwoordelijk voor een paar grote clubhits met volstrekt eigen geluid. Aanvankelijk trekt hij aandacht met zijn clubtracks en remixen voor ondermeer Mumford & Sons en Jos? Gonzalez, begin 2015 volgt zijn eerste wereldhit 'Show Me Love', een eigenzinnige remake van de gelijknamige 90's dance classic van Robin S.

Sam Feldt's platen worden inmiddels ook buiten de clubs en festivals gedraaid. Zijn tracks 'Been A While' en 'Summer On You' waren dit jaar grote (radio)hits, met name 'Summer On You', een samenwerking met Nederlands dj-duo Lucas & Steve en zanger Wulf, bleek een echte zomerhit - de plaat haalde #4 in de Nederlandse Top 40, en telt op dit moment bijna 30 miljoen Spotify streams.

Nadat hij onlangs werd genomineerd voor een MTV European Music Award, is de nominatie voor de Edison Pop Award, voor zijn hits 'Been A While' en 'Summer On You', een volgende mijlpaal voor Sam Feldt. "Een enorme eer. De Edisons zijn zeer belangrijke muziekprijzen, vergelijkbaar met de Grammy's in Amerika. Ik ben er trots op dat ik hier nu kans op maak, een fantastische bekroning van dit jaar."
Share |