The Flexican brengt nieuwe EP 'New Moon' uit

Na een stilte van bijna twee jaar heeft The Flexican zijn nieuwe EP 'New Moon' uitgebracht. In die periode werkte DJ en producer Thom?s Goethals in zijn studio hard aan het schrijven van muziek, en het resultaat mag er zijn. The Flexican staat bekend om zijn frisse en brede muzieksmaak. Ook in zijn sets weet hij altijd de meest verrassende samples te gebruiken. Op de in eigen beheer uitgebrachte EP 'New Moon' laat hij meer dan ooit een nieuwe kant van zichzelf horen. Hij geeft zijn eigen draai aan diverse muzikale invloeden. In Londen werkte hij samen met songwriters en vocalisten om tot een dansbare en sexy mix te komen van hiphop, elektronische R&B en house. En dit is nog maar het begin van een reeks. Volgend jaar volgen meerdere EP's, allemaal verwijzend naar de verschillende standen van de maan. 'New Moon', waarop ook zangeres Marci (UK, The Skints) en CUT_ te horen zijn, is nu te beluisteren op Spotify<goo.gl/bPLjSE>.

Na tracks als Mother's Day en Bumaye (Watch Out For This) met Major Lazer is The Flexican een nieuwe richting op gegaan: "Doordat ik het afgelopen jaar meer rust heb genomen heb ik dingen herontdekt die ik vroeger tof vond en werd ik ook creatiever. Ik ben gaan werken vanuit mijn basis, hiphop. Dat is waar ik vandaan kom. Ik ben begonnen met het draaien van vinyl en scratchen. Nu ben ik gaan flirten met house en techno. Het resultaat is een weerspiegeling van mijn brede muzieksmaak. Alles van 90's hiphop en R&B tot techno en house komt terug in mijn nieuwe muziek".

De nieuwe EP 'New Moon' telt vier nummers, waarop ook het elektronische duo CUT_ te horen is en zangeres Marci , van de band The Skints. In aanloop naar de EP toe bracht The Flexican al de track 'Baby' uit. De track is een remix van het nummer van Prince en uitgebracht als een ode aan alle baby's die in zijn buurt geboren zijn de afgelopen tijd, zoals van zijn goede vriend Sef.

Begin volgend jaar staat de release van zijn Yearmix op de planning. Deze jaarlijks terugkerende mix brengt hij al vanaf 2007 uit en is langzamerhand een ritueel geworden. Daaropvolgend brengt hij volgend jaar meerdere EP's uit, die allemaal verwijzen naar een andere stand van de maan.

Share |