Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify

Broederliefde is dit jaar onder Nederlanders het populairst op Spotify, zowel bij mannen als vrouwen. De Nederlandse hiphop-formatie werd zelfs vaker gestreamd dan de wereldwijde nummer ??n, Drake. Dat meldde de online muziekdienst donderdag. Het is voor het eerst dat een Nederlandse act hier vaker werd gestreamd dan een internationale. Rihanna is op Spotify de populairste vrouwelijke artiest. Ook Lil' Kleine bereikte de top vijf van meest gestreamde artiesten in Nederland. Daarin staan verder Drake, Justin Bieber en Coldplay. Het album 'Hard Work Pays Off' van Broederliefde werd het vaakst afgespeeld.

De populairste Nederlandse artiesten bij Spotify-gebruikers in het buitenland zijn Martin Garrix, Ti?sto en Armin van Buuren. De wereldwijd meest gestreamde liedjes waren in 2016 'One Dance' van Drake, 'I Took a Pill in Ibiza' van Mike Posner en 'Don't Let Me Down' van The Chainsmokers. De favoriete albums 'Views' (Drake), 'Purpose' (Justin Bieber) en ANTI van Rihanna.

'Bohemian Rhapsody' van Queen is wereldwijd de populairste gouwe ouwe bij de muziekdienst, gevolgd 'Wonderwall' van Oasis en 'Californication' van Red Hot Chili Peppers.

Spotify maakte ook weer een onderscheid per genre. De Beatles scoorden overal in de wereld het best in de categorie Classic Rock, Metallica in de rubriek Metal en Enrique Iglesias deed het het best in twee genres: latin en reaggaeton, moderne uptempo reaggaemuziek.Bron: Nu.nl
Share |