Dgtl Amsterdam kondigt datum en eerste namen aan voor volgende festival

In het Paasweekend van 2017 keert DGTL Amsterdam terug voor haar vijfde editie, met een brede selectie aan vooraanstaande artiesten uit alle hoeken van het dance-circuit.

DGTL presenteert een krachtig programma dat een doorsnede zal zijn van de elektronische muziek scene. Een programma dat niet alleen het geluid van morgen ten gehore brengt, maar ook een greep zal doen naar het verleden. Niemand minder dan Dixon, DJ Koze en HOWLING [live] zijn de eerst aangekondigde headliners voor de aankomende editie. DGTL Amsterdam 2017 zal plaatsvinden op 15 en 16 april, met een openingsfeest op 14 april en twee offici?le afterparty's die volgen op de festivaldagen. Reguliere ticketverkoop start op 24 november.

De vertrouwde NDSM Werf zal wederom als locatie dienen voor DGTL Amsterdam. Het monumentale industrieterrein, met zijn gigantische loodsen en groots open terrein bleek al vier jaar achtereen een meer dan geschikte uitvalsbasis.

Ook DGTL's programmering zal dezelfde lijn volgen als eerdere jaren. Met het idee een gebalanceerde afspiegeling van de elektronische muziekwereld te zijn, kan men een mix verwachten van grote publiekstrekkers, lokaal talent en veelbelovende internationale acts. De eerste aangekondigde vedettes zijn Dixon en Max Cooper. Liefhebbers kunnen hun borst nat maken voor acts als Moscoman [live] en Kobosil [live]. Wat ongetwijfeld een veelbesproken naam gaat worden dit jaar is HOWLING [live]. De elektronische band rondom frontman Ry X heeft sinds hun hit uit 2012 onder dezelfde naam, wereldfaam verkregen.

Een andere artiest die op het verlanglijstje van velen zullen staan, is studiowonder DJ Koze. Move D en Gerd Janson, zullen voor de gelegenheid een b2b set zullen draaien. Ook gaan Kompakt-belofte Weval [live],UK ster Midland en Nederlands techno-icoon Speedy J acte de pr?sence geven.

Vanaf vandaag zal DGTL Amsterdam 2017 langzamerhand de sluier lichten rondom het programma en de vele andere onderdelen, zoals Art en Revolution-project.

First line up release:
Adriatique De Sluwe VosDixon Gerd Janson Howling Jamie Jones Jan Blomqvist Kobosil Koze Max Cooper Midland Moscoman Motor City Drum Ensemble Move D Speedy JWevalLive: Joachim Pastor
Share |