Wetsvoorstel in ItaliŽ ingediend voor verbod op secondary ticketing

De minister van Cultuur van Itali? wil een verbod op secondary ticketing. De minister heeft een wetswijziging ingediend waardoor doorverkoop van kaarten illegaal wordt en bestraft kan worden met een geldbedrag tussen 30.000 en 150.000 euro.
Het voorgestelde verbod op secondary ticketing komt na een reeks voorvallen. Vorige week klaagden consumentenbonden over de illegale doorverkoop van kaarten voor het aankomende concert van Coldplay in Milaan in juli. Live Nation Italy werd in het tv-programma Le Iene om tekst en uitleg gevraagd. Managing director Roberto de Luca bekende toen dat 'een zeer gelimiteerd aantal tickets via andere sites wordt doorverkocht, in dit geval Viagogo'.

In het wetsvoorstel staat dat per overtreding een geldboete van tussen 30.000 en 150.000 euro wordt uitgedeeld, en dat ? in geval van online doorverkoop ? de content van de website wordt verwijderd. Bij ernstige overtredingen mag de complete website worden afgesloten. Het Italiaanse parlement moet de wet voor 31 december goedkeuren.Bron: Entertainment Business
Share |