Agga united

In het Paard van Troje wordt op vrijdag 16 december het grootste jongerenfestival van Den Haag gehouden. Agga United is een nieuw evenement met live optredens van onder andere Lil' Kleine, DJ Johnny 500 en F1rtsman. De host van de avond is Defano Holwijn.

In Den Haag organiseerde de stichting Multicultureel Jongeren Geluid de afgelopen maanden verschillende brainstormsessies met jongeren uit verschillende stadsdelen. Aan de jongeren werd de vraag gesteld wat zij leuk vonden en wat er op het moment populair is onder de jongeren als het gaat om taal, muziek, kunst, dans en andere culturele zaken. Aan de hand van de antwoorden en aanbevelingen die de jongeren gaven, heeft de stichting voor dit evenement gekozen. Met dit evenement streeft de stichting ernaar om de Haagse jongerencultuur centraal te stellen door middel van taal, muziek, kunst en dans.

Hoofdact van de avond is een optreden van Lil' Kleine; ??n van de meest succesvolle en ook besproken artiesten van dit moment. De muzikale rebel Lil Kleine beheerste een groot deel van 2015 met zijn hit Drank & Drugs, met Ronnie Flex. Hij heeft al een reeks gouden en platina albums weten te verzamelen. - Johnny 500 heeft alles in zich om iedereen op elke dansvloer ter wereld te vermaken. De moderne eclectische sounds in een eigen stijl met heel veel gevoel voor party en entertainment verpakt in een set waar iedereen die van feesten houdt blij van wordt. - I am Aisha trapte met pompende beats en een rauwe stem de deur in van de Nederlandse Pop en R&B wereld. Als tekstschrijver en zangeres bewijst ze dat vrouwen in woord, beeld en techniek net zo hard, of zelfs harder, over kunnen komen als mannen. - DJ Mimi is een zeer talentvolle DJ die in Nederland en Belgi? vele mensen aan het dansen heeft gekregen met haar creatieve mixtapes. Tegenwoordig reist zij over de hele wereld heen voor optredens en is zij bezig met het opbouwen van een geweldige carri?re. - DJ Youss-F behoort momenteel tot de jongste sterren binnen de Dance scene in Nederland en toch met een gigantische eigen volwassen geluid. Hierdoor trok hij de aandacht van onder andere ID & T, Nope is Dope, Lady Killers, City Madness, Urban lounge en Reveal. - F1rstman deed mee aan musicals van Joop vd Ende o.a Lion King the musical. Daarna begon hij ook als beatboxer zijn strepen te verdienen in de muziek scene en nu is F1rstman bezig met zijn opmars in Nederland en wereldwijd. - Defano Holwijn kennen de meesten van ons hem KidKid2, maar voor de jongere generatie is D?fano een koning in het maken van filmpjes. Deze vlogger, entertainer en presentator is ook bekend van de speciale edities van Spuiten en Slikken en de youtube hits 'WAT WEET JIJ?'. - Interstate dansstudio is een lokale dansclub waar verschillende dansstijlen gevormd en gedoceerd worden. Naast modern dance, Irish dance, musical dance wordt er ook aan tapdance, streetdance en hiphop gedaan.
Share |