Oliver Heldens helpt 16-jarige zieke Quincy op weg

De grote droom van de 16-jarige Quincy van Ooijen uit Zaandam, die sinds zijn geboorte een nierziekte heeft, is om de beste dj ter wereld te worden. Met hulp van Make-A-Wish Nederland en platenlabel Spinnin' Records zijn de eerste stappen gezet: ze regelden dat hij de studio in mocht met dj Oliver Heldens, nummer 8 van de wereld. Van hun samenwerking en een optreden van de dj in spe is een korte film gemaakt.Quincy Vano
De 16-jarige Zaandammer is het nieuwe boegbeeld voor Make-A-Wish vanwege zijn levenslust, passie en doorzettingsvermogen. "Ondanks zijn ziekte jaagt hij zijn dromen na. Quincy ziet geen belemmeringen, maar grijpt de kansen die hij krijgt en gaat er helemaal voor", aldus Peter Douwes, directeur van Make-A-Wish Nederland. "Hij straalt ontzettend veel positiviteit en kracht uit en dat past goed bij onze stichting."

Donornier
Het wordt een spannende tijd voor het gezin uit Zaandam, want het is noodzakelijk dat Quincy een donornier krijgt. Daarom hebben beide ouders zich laten testen. Quincy's moeder is de perfecte match. Volgend jaar gaan moeder en zoon onder het mes. "Ik sta met liefde mijn nier aan mijn zoon af. Liever gisteren dan vandaag", zegt Jolanda. Ook Quincy kijkt uit naar het moment dat hij zijn donornier krijgt. "Het klinkt misschien raar, maar ik heb er heel veel zin in. Nu heb ik regelmatig last van vermoeidheid en door mijn nierziekte kan ik bepaalde dingen zoals chips en drop niet eten. Straks kan dat allemaal weer."

Over Make-A-Wish Nederland
Net als Quincy krijgen in Nederland ieder jaar rond de 1200 kinderen te horen dat ze een ernstige ziekte hebben. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de allerliefste wensen van deze kinderen. De impact van een wensvervulling is enorm. Het geeft het kind maar ook het gezin kracht voor hun toekomst. Met hulp van 400 vrijwilligers laat de stichting in Nederland elk jaar meer dan vijfhonderd dromen uitkomen van kinderen tot en met 18 jaar. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van particulieren, bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de Structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Make-A-Wish is behalve in Nederland ook internationaal actief in 38 landen, in 5 verschillende continenten.
Share |