Zaterdag 12 november is de laatste editie van Toko Techno in Breda

Toko Techno is al 4 jaar in Breda actief als succesvolle organisatie. De laatste 5 edities van deze intieme techno avond waren stijf uitverkocht en niet zonder reden.

De visie van de organisatie zit hem in een aantal goed overdachte factoren. Een feest is pas geslaagd als de line up een goede lijn bevat van dj's die elkaar goed op kunnen volgen. Een line up van Toko Techno bestaat ook niet uit de headliners die je het hele jaar ziet optreden op festivals en andere feesten, maar een Toko Techno line up bevat juist die pareltjes die je niet vaak ziet en toch een podium verdienen. Muzikaal gezien kwamen er toch erg leuke namen naar Breda zoals winnaar van de Pioneer dj Contest David Leese, Roy el Kei, Jan Liefhebber, Gabriela Penn, Spark taberner, Don Ruijgrok & Tom Hades. Resident Blanda voert de laatste jaren de line up aan en staat inmiddels ook bekend op zijn energieke dj sets op de Toko avonden.

De editie van 12 november bevat ook weer een uitgedokterde line up met Janick Megroot die regelmaat op Groove to Chill is te horen in Vlissingen, Jayzo van Excess The Movement die al jaren goed aan de weg timmert in Amsterdam en de laatste jaren ook Europese successen boekt, resident Blanda en headliner Steve Mulder. Steve Mulder is zeker zo'n parel die momenteel wereldwijd in de belangstelling staat. Afgelopen zomer stond hij nog op de laatste Space Ibiza avond van techno legende Carl Cox en dat is ook niet zonder reden.

De organisatie vindt sfeer naast de muzikale invulling zeker belangrijk. Iedere editie wordt er dan ook serieus nagedacht hoe het publiek weer verrast kan worden. Er zijn al diverse vj acts, robot acts en danseressen te zien geweest die het publiek samen met de dj's in extase brachten. Ook zijn er altijd leuke give aways of gekke verassingen in de zaal te vinden die bijdragen aan die leuke intieme sfeer.

Het derde element dat volgens de organisatie een avond kan maken is het publiek. De laatste jaren is de achterban van Toko Techno zo hard gegroeid en ziet de organisatie steeds veel dezelfde positief gestemde bezoekers terug die met veel plezier terug komen op alle feesten.

Toko Techno groeit ook uit de locatie de Boulevard in Breda volgens de organisatie: "We verkopen de laatste edities snel uit met 250 bezoekers, dus we willen graag een locatie die meer fans kan huisvesten". Op zaterdag 4 februari verhuist de organisatie dan ook naar Studio 76 in Etten-Leur waar de eerste samenwerking met Blow Events uit Roosendaal een feit is. "Deze locatie kan in 2 zalen wel 1500 bezoekers huisvesten, dus er is volop ruimte voor groei!" aldus de organisatie.
Share |