Winnaar Vinylized 2016 bekend

Met de track Dark Skies heeft S.K.Y. de twaalfde editie van de producerscontest Vinylized gewonnen. Huminal, Soulflake, S.K.Y., Afreaux en LowaddictsSoundsystem waren de vijf finalisten van de twaalfde editie van Vinylized. Dankzij de ''lekkere volle sounds en spannende geluiden'' van de track won S.K.Y. de jury en de publieksstem. De track heeft een ''intrigerend begin '' met een ''prachtige sfeer'' en klinkt ''klaar voor 'home listening' maar ook voor de dansvloer''. S.K.Y. bestaat uit de twee leden: Ramon Marco en Mark Erickson. Jurylid Iason Chronis (Mason) wachtte de taak om de winnaar bekend te maken tijdens ADE Next.

Vinylized werd dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door stichting GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De competitie kende winnaars en deelnemers als Arjuna Schiks, David Granaada, Bakermat, Daniel Zuur, Nymfo, Olaf Stuut, Knarsetand, Joshua Walter en Tim Wolff. Vinylized wordt georganiseerd om danceproducers een kans te geven zich te presenteren aan industrie, pers en publiek.

Jury
De jury bestond dit jaar uit zeventien kopstukken uit de dance, onder andere Michel de Hey, De Sluwe Vos, Edwin Mulder (Topbillin'), Edwin Diergaarde (dutchbeatsradio.nl), Tom van Wijk (ID&T), Martijn Mischgofsky (Spektre), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Iason Chronis (Mason), Claire van der Hall (Claire PR), Nick Crockett (Gem Records/Loveland Recordings), Jonathan Teclemariam (AIR Amsterdam), Microove (TWSTd/VLOW), Chris Walraven (3voor12), Charlot Henzen (Cloud 9 Music), Coen Tegelberg (Cloud 9 Music), Sasja Kooistra (Het Parool / Red Bull / Mary Go Wild) en Rogier van Twuijver (The School of House).

Prijzenpakket voor winnaar
S.K.Y. ontvangt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label, een presentatie op ADE Next, studio-uren m?t engineer bij SAE Institute, interview in DJ Mag, managementadvies en coaching, promotiefoto's door Richard Tas Photography en een set op dutchbeatsradio.nl.

Voor alle finalisten zijn er prijzen, waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify, Beatport en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op vinylized.?net.

Over Vinylized
De competitie wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door GRAP om veelbelovende Nederlandse danceproducers de kans te geven hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie.

Over de GRAP
GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van de GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.
Share |