Foto-expositie over 10 jaar Le Guess Who? doorkruist Utrechtse binnenstad

Le Guess Who? is een internationaal toonaangevend festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging. Het festival viert haar tienjarig jubileum van 10 tot en met 13 november. In aanloop naar het festival organiseert Le Guess Who? een foto-expositie die de binnenstad van Utrecht overneemt, in samenwerking met Utrechtse fotograaf Juri Hiensch.

Juri Hiensch documenteerde Le Guess Who? Festival de afgelopen negen jaar, met beelden van bijzondere momenten op het podium en achter de schermen. Het festival en de fotograaf hebben elkaar gevonden in een beeldtaal die erg past bij beiden. De expositie in de binnenstad van Utrecht toont de selectie van Juri's favoriete foto's op groot formaat, en legt zowel de geschiedenis van Le Guess Who? als de ontwikkeling van de fotograaf bloot.

De iconische festivalmomenten zijn te vinden op zuilen die in de avond oplichten, op prominente locaties en bij festivalvenues in de binnenstad van Utrecht: de Neude, Ledig Erf, TivoliVredenburg, Nijntje Pleintje, De Helling, Domplein, Leeuwenberg, Janskerk, Hoog Catharijne en Schouwburgplein. In aanloop naar de tiende editie van Le Guess Who? is de sfeer van het festival voelbaar door heel Utrecht.

Over Juri Hiensch
Fotograaf Juri Hiensch is gespecialiseerd in portret-, reportage- en concertfotografie en heeft een eigen studio in Utrecht. Voor meer info, zie jurihiensch.?nl.

Programma Le Guess Who? 2016
Le Guess Who? Festival 2016 kent meer dan 100 optredens in locaties vari?rend van theaters en muziekzalen tot kerken en galerie?n. Speciaal voor de tiende editie cureren Wilco, Savages, Julia Holter en Suuns ieder hun eigen programma's en treden ook zelf op. Eerder aangekondigd voor het algemene festivalprogramma zijn o.a. Junun (Isra?lische componist Shye Ben Tzur en Radiohead-gitarist Jonny Greenwood met Indiaas ensemble The Rajasthan Express), Swans, Dinosaur Jr., Braziliaanse protestzangeres Elza Soares, Digable Planets, Wooden Shjips en Ryley Walker.

Tickets
Dagkaarten voor Le Guess Who? verkrijgbaar voor ? 40,- (exclusief servicekosten); passe-partouts zijn beschikbaar voor ? 125,-. Zie leguesswho.?nl voor meer informatie en het volledige programma.
Share |