DGTL Festival wint a Greener Festival Award 2016 tijdens ADE

Het jaarlijks terugkerend tweedaags festival "DGTL", onderdeel van Apenkooi Events, wint "a Greener Festival Award 2016". De prijsuitreiking vond woensdagavond plaats tijdens het Amsterdam Dance Event bij conferentielocatie "de Brakke Grond". De Greener Festival Award werd dit jaar voor de tweede maal uitgereikt aan de festivals die grote stappen hebben gezet richting duurzaamheid. DGTL Festival verkreeg daarbij de waardering "Highly commended", namens de Engels moederorganisatie van "A Greener Festival Award".

Duurzame projecten
Onderscheidend voor DGTL Festival zijn de vele duurzame projecten en initiatieven die de organisatie het afgelopen jaar heeft gelanceerd. Kenmerkend was de aankondiging dat DGTL vanaf 2016 alleen nog vegetarisch eten zou serveren. Hiermee bespaart het festival aanzienlijk op CO2-uitstoot en op het waterverbruik gerelateerd aan de productie van vlees. De duurzame initiatieven bestonden onder andere uit: de introductie van hard-cups systemen ter vervanging van wegwerpbekers, fosfaat herwinning uit urine, en de inzet van een zonne-energie podium. Aansluitend werden het populaire "urban farming" en het ter plekke recyclen van plastic flessendoppen tot skateboards zeer goed ontvangen bij de bezoekers.

Afval-vrije festivals
DGTL is onderdeel van de "Green Deal" voor festivals, waarbij deelnemende partijen zoals Zwarte Cross, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Pinkpop, Welcome to the Future, Extrema Outdoor, Solar Weekend en Amsterdam Open Air als doel hebben gesteld om volledige afval-vrije festivals te worden. ADE Green is vier jaar geleden gestart als groene tak van het Amsterdam Dance Event en bevordert duurzaamheid en innovatie in de dance industrie.

Share |