Martin Garrix verovert toppositie in DJ Mag Top 100

Waar we normaal moesten wachten tot het weekend wordt dit jaar het Amsterdam Dance Event afgetrapt met het bekendmaken van de nummer 1 van de DJ Mag Top 100. En dat is dit jaar, tromgeroffel, Martin Garrix. Hij is de jongste nummer 1 van de wereld ooit. De award werd uitgereikt in de Heineken Music Hall en Garrix verklaarde: ' het voelt onwerkelijk. Ik had het echt niet verwacht. Het is een fantastisch jaar geweest met te gekke shows en fantastische fans. Ik ben echt dankbaar voor hun support. Het bewijst maar hoe vet mijn fans zijn!'

Dit jaar werden er voor het eerst in de geschiedenis meer dan een miljoen stemmen uitgebracht. De stemmen waren afkomstig uit bijna alle landen van de wereld, maar de meeste stemmen werden uitgebracht in de Verenigde Staten gevolgd door India, Brazili?, Mexico, Belgi?, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Rusland, China en Japan.

Tijdens het stemmen kreeg men de vraag waarom men op de gekozen djs stemde. Het meest gegeven antwoord was vanwege de muziekstijl (38%), 28% gaf aan dat het om 'de skills' ging en 24% vanwege de producties. Drie procent gaf aan te stemmen op de artiest vanwege hun populariteit en 6% vanwege 'showmanship'. Het bekendmaken van deze redenen doet DJ Mag wellicht om het gewicht van de poll weer wat op te krikken. De reputatie was al tanende, maar sinds het winnen van Dimitri vegas en Like Mike vorig jaar is de kritiek enorm aangezwengeld waarbij ook artiesten zelf de nodige uitingen hebben gedaan.

Hierbij de gehele top 100:
Share |