Melkweg ADE programma compleet

Van woensdag 19 t/m zondag 23 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. De Melkweg presenteert zoals elk jaar een gevarieerd programma waarin naast clubnachten ook liveshows, films, een expositie en conferenties een grote rol spelen. Nieuw dit jaar is showcase festival ADE LIVE, dat Melkweg samen met Paradiso en Sugarfactory voor de eerste keer presenteert.

Een serieus podium voor livemuziek
Waar de focus van de Melkwegprogrammering vorig jaar al meer richting liveshows ging met shows van o.a. David August en Kate Boy, trekt Melkweg die lijn dit jaar nog steviger door. Crystal Castles, Laurie Anderson, Philip Glass en Benders maken een indrukwekkend deel uit van de live-programmering. Maar de hoofdrol dit jaar is weggelegd voor ADE LIVE, een gloednieuw tweedaags showcase festival. Samen met de andere twee grote poppodia in Amsterdam, Paradiso en Sugarfactory, wil Melkweg een serieuze plek bieden aan livemuziek binnen het grootste clubfestival ter wereld. Avontuurlijke bezoekers en muziekprofessionals kunnen donderdag 20 en vrijdag 21 oktober de rijzende sterren van het elektronische live-circuit komen ontdekken, met o.a. RUFUS, HVOB, Suuns en Jessy Lanza op het programma.

Melkweg programmeur Camiel le Rutte is ook bepaald trots op het openingsconcert van Henrik Schwarz en Metropole Orkest, die woensdag in de Rabozaal 'Scripted Orkestra' presenteren en de passage van Skepta op donderdag, die aan een veroveringstocht bezig is om grime op de wereldkaart te zetten.

Nederland Festivalland
Melkweg bouwt als multi-disciplinair podium voor popcultuur al jaren een brug tussen kunst en muziek. Met meer dan 700 festivals per jaar is het bloeiende nachtleven in Nederland weer een tak rijker. Cleo Campert werpt met haar expositie 'Festivalland' een bijzonder licht op de omgeving waarin onze festivals plaatsvinden: zonder mensen, zonder tenten en muziek. Donderdag presenteert ze haar bijhorende fotoboek, begeleid door een exclusieve DJ-set van creatieve duizendpoot en vaste waarde in de Nederlandse dancescene Joost van Bellen.

ADE Beats weerspiegeld in clubnachten
ADE Beats, het platform voor bass en beats tijdens Amsterdam Dance Event, zet voor het tweede jaar op rij een uniek conferentieprogramma neer in de Melkweg, met paneldiscussies, demo's en Q&A's met o.a. Hudson Mohawke en Soulection. Dit jaar trekt ook een deel van de programmering die lijn door. Sonic Boom x The Ends in The Max met o.a. Mala en Kode9, Deviation in de Oude Zaal met o.a. Hudson Mohawke en Benji B en ADE Beats Night in de Theaterzaal met o.a. Plastician en Ganz op donderdag, zetten de grootste dub, trap en grime line-up ooit neer binnen het ADE programma.
Share |