The Wall of Sound keert terug in de Maassilo

Op 1 oktober keert The Harbour Union terug in de Rotterdamse Maassilo met een nacht waarbij ze het perfecte geluid proberen te cre?ren. In samenwerking met Modular Music, Clone Records en de Amerikaanse DJ/producer DVS1 laten zij the Wall of Sound terugkeren: een stapel speakers, hoger dan het publiek en zo breed als de gehele zaal, die de ruimte vult met een overweldigend geluid. Technolegende Jeff Mills zal hierop een 3 uur durende set draaien.

The Wall of Sound verschilt van een gebruikelijk geluidssysteem in het opzicht dat het de ruimte in zijn geheel vult met een gelijk verdeeld, krachtig en helder geluid. Het is gebaseerd op het principe dat het niet alleen het geluid is dat je laat bewegen, maar ook de luchtdruk. In dit opzicht zorgt the Wall of Sound voor de perfecte combinatie tussen het horen van het geluid, en het fysiek voelen daarvan. Het zal vanuit elk punt in de zaal moeilijk worden om stil te staan.

Voor koningsnacht in 2015 bouwde de Rotterdamse organisatie dit unieke geluidssysteem voor het eerst in de Maassilo en de reacties waren toen net zo overweldigend als het geluid. Volgens hen die er waren was de sound zoals hij nergens anders was een beleving van muziek die zowel uniek is in kwaliteit als intensiteit.

Voor het terugbrengen van the Wall of Sound heeft The Harbour Union weer voor hetzelfde industri?le pakhuis gekozen. De Maassilo opent twee area's, waarvan er een wordt gehost door Modular die daar een sterke house programmering neerzet met namen als Ben UFO, Job Jobse en The Black Madonna. De hoofdzaal, gehost door DVS1, is gereserveerd voor techno. Pionier Jeff Mills draait een drie uur durende set en ontfermt zich samen met DVS1, Dasha Rush (live) en Serge over the Wall of Sound.

Wall Of SoundDVS1 Jeff Mills ModularJob JobseModularThe Black Madonna
Share |