Michel de Hey viert verjaardag in Rotterdam

Het is ??n van de bestbewaarde geheimen uit de Dance scene; de leeftijd van Michel de Hey. Zelf geeft hij aan op 17 september zijn 26e verjaardag te vieren in zijn favoriete club Toffler in Rotterdam! Er is taart voor de eerste bezoekers, iedereen krijgt snoepzakjes en je wordt niet thuisgebracht.

Michel is algemeen bekend als ??n van de grondleggers van de Techno in Nederland. En ook de laatste jaren kan je niet om hem heen. Afgelopen zomer kon je hem tegenkomen op de allerlaatste opening party van Carl Cox Revolution in de Space, Extrema, Solar, Mysteryland en meer dan 25 festivals door heel Nederland. Ook lijkt de blonde DJ de afgelopen twee jaar een abonnement gehad te hebben op de Beatport top 100 lijsten. Met releases op Defected, Bedrock en Rejected vind je zijn meest recente werk op de USB sticks van grootheden als Carl Cox, DJ Sneak, Shadow Child, John Digweed, Danny Tenaglia, Laurent Garnier, Skream, Josh Wink en vele anderen. Onlangs kwamen als klap op de vuurpijl ook de langverwachte remixes van Joris Voorn en Jesse Rose van You Feel Alive uit op het label van Joris Voorn.

Het clubseizoen gaat beginnen
De verjaardag van Michel is ieder jaar weer een hoogtepunt voor Michel: "Of het nu in Amsterdam is met de Martinez Brothers, in Rotterdam met Loco Dice, of gewoon een lange set van mijzelf; het zijn ?ltijd hele speciale avonden. Waar voor de zomer heel Nederland uitkijkt naar het festivalseizoen kijken de meesten aan het eind van de zomer stiekem toch weer uit naar het dansen in hete en stomende clubs." En Michel begint dit clubseizoen dus meteen goed. De warm up wordt verzorgd door een bekend gezicht in Rotterdam: Virgil Delion, die toevallig zijn 23e verjaardag viert.

Speciale locatie en lage entree
Wie de jarige job op Facebook volgt weet dat Toffler zijn favoriete club is: "Het is bijzonder te noemen ik als Nederlandse artiest 4, 5 of en soms zelfs 6 keer per jaar een eigen avond mag organiseren in een van de meest roemruchte clubs van het land. Internationale toppers als Adam Beyer, Marco Carola, MK, Nicole Moudaber, Loco Dice en Sven Vath waren dit jaar al te gast en ik mag hier gewoon mijn verjaardag vieren. Dat voelt toch wel speciaal."

Uiteraard liggen de toegangsprijzen een stuk lager dan bij bovenstaande namen omdat er geen priv?jets, 5 sterrenhotels en kogelvissen aan te pas komen. De tickets voor ?5,- zijn ondertussen uitverkocht en de tickets voor ?7,50 zijn te verkrijgen via micheldehey.?com & toffler.?com

HEY! Records en feesten
Naast meer dan 60 gigs per jaar is Michel ook enorm actief met het organiseren van zijn eigen HEY! avonden en area's. Onlangs verkocht hij Thuishaven voor de derde keer uit en staat er op 9 september en was HEY! afgelopen weekend te gast op Magneet festival met Benny Rodrigues en Beesmunt Soundystem, ook sluit hij op 29 september het strandseizoen in stijl af bij de Karavaan, is hij op 15 oktober uitgenodigd om 10 jaar HEY! te vieren bij Groove to Chill en slaat hij tijdens ADE de handen weer ineen met zijn vrienden van Thuishaven.

Ook staan er voor HEY! Records een aantal interessante releases op de planning; de eerste is een samenwerking tussen Michel en 2 Italianen (Enzo Tucci en Richard Cleber) die momenteel de hitlijsten bestormen met hun laatste releases. Op de B-kant van deze release vindt je een remix van Kweekvijver held Chris Stussy. Voor de komende tijd is Michel naast verfrissend talent ook op zoek gegaan naar de iets meer gevestigde namen om ook internationaal meer aandacht te trekken.
Share |