Going Places Afrolijk

Tijdens de vierde en laatste editie van Going Places deze zomer reizen we af naar Afrika. Onder de titel Afrolijk dompelen we Pllek vrijdag 23 september eenmalig onder in Zuid-Afrikaanse sferen. Dit keer beginnen we op ons strand met de open air vertoning van de toffe Zuid-Afrikaanse speelfilm Ayanda (2015), waarna de DJ's van Rituals, de nieuwe tak van Afrolosjes, de avond binnen overnemen met een lekker Zuid-Afrikaanse dansfeest. Een optreden van de Zuid-Afrikaanse danser Elvis Sibeko, art van fotograaf Alice de Kruijs en food van Broodje Met maken deze laatste Afrolijke editie van Going Places helemaal compleet. Afrolijk geldt tevens als offici?le vooraankondiging van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika dat volgende maand plaatsvindt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Food & art
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van Broodje Met en lekkere Afro tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur een hele mooie expo over Afrikanen in Nederland van fotograaf Alice de Kruijs. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

Film (open air)
Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand Ayanda, een supertoffe speelfilm over vriendschap, liefde en groei in hedendaags Zuid-Afrika. De hippe 21-jarige Afro-kunstenaar Ayanda (Fulu Mugovhani) is de dochter van een Nigeriaanse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder. Na de dood van haar vader probeert ze zijn kwakkelende autogarage in Johannesburg overeind te houden. Als haar oom aankondigt de garage te willen verkopen, ziet Ayanda de enige tastbare herinnering aan haar vader vervagen. Met de hulp van haar vriend David (OC Ukeje) begint ze een nieuwe onderneming om de garage te redden: het opknappen en daarna verkopen van oude vintage auto's. De originele en creatieve inventiviteit die Ayanda aan de dag legt is een allegorie voor modern Zuid-Afrika, een land in transitie waar gemeenschappen divers zijn, idee?n volop stromen en vrouwen een stem hebben. Ayanda, die vorig jaar op het prestigieuze Los Angeles Film Festival de Speciale Juryprijs in de wacht sleepte, is een unieke 'coming-of-age' film van regisseur en producent Sara Blecher, die eerder Otelo Burning (2011) maakte en daarmee al 17 internationale prijzen won.

V??r de hoofdfilm draaien we ook nog de briljante Zuid-Afrikaanse korte film The Blind Photographer (5 min, 2011) van regisseur Carl Houston Mc Millan, uitgeroepen tot de Beste Zuid-Afrikaanse Korte Film van 2011.

Funky beats
Na de film gaan we binnen verder in ons caf?/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond. Eerst zal de Zuid-Afrikaanse choreograaf en danser Elvis Sibeko een moderne Afrikaanse dans opvoeren. Daarna zullen de DJ's van Rituals de pannen van het dak af draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van Afrolosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (Air). 'For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.'

Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners vier avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes, kunst en muziek halen we vier continenten voor ??n avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord... en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Going Places #4 | Afrolijk is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor Cinema, Caribbean Creativity, Afrolosjes, Afrovibes en Gasten in je Gezicht. De avond markeert de laatste editie van Going Places deze zomer, maar de eerste editie van dit nieuwe concept. Afrolijk wil met film, muziek, art en food d? nieuwe clubavond worden voor de Afrikaanse gemeenschap en Afro-minded community in Amsterdam en daarbuiten. Afrolijk geldt tevens als de offici?le vooraankondiging van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika, dat dit jaar plaatsvindt van 5-15 oktober.
Share |