Strijd rond SFX blijft zich ontwikkelen

De laatste zeven dagen kennen een vlaag van activiteit in het faillissementsproces van SFX. Eerder deze week hebben functionarissen van het bedrijf een herzien reorganisatieplan ingediend. Dit slechts enkele dagen voor een hoorzitting in het Delaware Court die als doel had de herstructureringsovereenkomst goed te keuren.

Een groep van bedrijven waaraan SFX het nodige verschuldigd is, zijn niet onder de indruk van het nieuwe plan en hebben een bezwaar ingediend bij de rechtbank. Ze vragen om meer tijd om de wijzigingen in het gewijzigde herstructureringsplan te herzien. Die groep, bekend als de 'commissie van concurrente crediteuren' (waaronder Electric Zoo oprichter Mike Bindra, booking agency AM Only, prive-jet bedrijf VistaJet en ID&T) heeft in hun bezwaar enkele verrassende onthullingen gedaan. Het meest opvallende: blijkbaar is Bob Sillerman nog steeds de voorzitter van SFX. Er was juist afgesproken dat hij zou vetrekken. Er wordt overigens niet duidelijk hoeveel beslisrecht en invloed Sillerman uitoefent.
Ook is duidelijk geworden dat Sillerman $18 miljoen aan claims tegen SFX heeft ingediend.

Ook verrassend is het nieuws dat de banken die de overname van SFX begeleiden hun eigen juridische claims richting Sillerman aanzienlijk hebben afgezwakt. Dit zou zijn omdat 'er geen garantie is dat dergelijke claims in het voordeel zullen werken van de concurrente crediteuren'.

Ondertussen zijn de aandeelhouders van het bedrijf begonnen aan de strijd: ze hebben een verzoek aan de rechter gedaan tot de zeldzame stap een een offici?le commissie te cre?ren om hun belangen te vertegenwoordigen. Een Amerikaanse Curator heeft al het plan afgeschoten, maar de aandeelhouders stellen dat er een precedent is geschapen en op basis van die vergelijkbare situatie deze commissie er gewoon zou mogen komen.

Wordt, ongetwijfeld, weer vervolgd!Bron: Amplify
Share |