Rechtszaak Spinnin' versus Martin Garrix van start

De inleidende beschietingen in de bodemprocedure die Martin Garrix voert tegen zijn oude platenbaas en manager Eelko van Kooten startten maandag in de rechtbank Lelystad. De advocaten van Garrix namen Van Kooten een voorlopig getuigenverhoor af, waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Scooter Braun, artiestenmanager van Justin Bieber. Volgens de vader van Garrix heeft die gezegd dat het contract met Van Kooten niet marktconform was.

Martin Garrix (echte naam Martijn Garritsen) voelt zich ? heel kort samengevat ? bedonderd door Van Kooten en hoopt dat bevestigd te kunnen krijgen van De Rechter. Daarvoor worden diverse voorlopige getuigenverhoren afgenomen, waaronder maandag met Van Kooten en Jorn Heringa, de A&R-manager van Spinnin' ('ik ben talent-scout en begeleider van muziekanten').

De 20-jarige superster-dj was zelf niet aanwezig, maar zijn advocaten en vader Gerard Garritsen wel. Echt gezellig is de sfeer tussen kamp-Garrix en Van Kooten niet te noemen. Als vader Gerard zijn hand uitsteekt bij binnenkomst in de hal van de rechtbank naar Van Kooten, bijt die hem toe: 'jou geef ik geen hand meer'. Garritsen kijkt met een verontwaardigde lach opzij....

Lees een uitgebreid verslag van de startdag van de bodemprocedure op Quotenet.?nl
Share |