DGTL, ADE en Young Creators slaan de handen ineen voor de eerste ADE Hackathon

Het Amsterdam Dance Event host tijdens de aankomende editie de eerste globale hackathon voor de dance scene. In een speciale marathonsessie werkt een groep van honderd geselecteerde deelnemers aan slimme oplossingen voor vraagstukken rondom de thema's veiligheid, festivalbeleving, reisgedrag en festivallogistiek.

De ADE hackathon bestaat uit een mix van (web-)developers, designers en entrepreneurs die zich 24 uur opsluiten om slimme oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar de dance en festivalscene voor staat.

Met de ADE Hackathon voegen DGTL, Young Creators en het Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma, een nieuw onderdeel toe aan het omvangrijke ADE dag- en nachtprogramma. De samenwerking tussen DGTL, ADE en Young Creators lijkt een logische stap doordat zowel missies als visies van de partijen naadloos op elkaar aansluiten.

DGTL heeft met het opzetten van hun DGTL Revolution programma een sterke focus op innovatie, duurzaamheid en het cre?ren van bewustzijn. Ook Young Creators stimuleert innovatie door jonge talenten samen te brengen op het gebied van tech, media en entertainment.

"Technologie en innovatie behoren tot het het DNA van de globale elektronische muziekindustrie. Artiesten en organistoren maken steeds meer gebruik van data tijdens hun zoektocht om hun product, van studio set-up tot festival, verder te verbeteren. Met de lancering van de ADE Hackathon bieden wij hen een kans om hun nieuwste creaties te verbeteren en gaan we tegelijkertijd op zoek naar nieuwe kansen en duurzame oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen", aldus ADE-directeur Richard Zijlma.
Share |