Roermond wil 10.000 euro van Solar vanwege herrie

Roermond heeft Solar een dwangsom van 10.000 euro opgelegd omdat in de nacht van vrijdag op zaterdag teveel geluid is gemaakt op het festivalterrein. Een woordvoerder van de gemeente laat aan De Limburger weten dat het niet om korte overschrijdingen van het maximaal-toegestane geluidsniveau gaat.

Betalen
Er wordt pas een dwangsom verbeurd zoals dat officieel heet, als er langer teveel geluid is geproduceerd. Daarbij wordt een marge aangehouden, vergelijk het met een snelheidsovertreding. Of Solar moet gaan betalen staat nog niet vast. De burgemeester van Roermond moet nog een offici?le brief schrijven en kan het bedrag matigen. Ook kan Solar bezwaar aantekenen en in beroep gaan bij de rechter.

Consequenties
Dennis Behlau van Solar zegt dat er alles aan is gedaan om de afspraken met de gemeente over het geluid na te komen. Zo heeft Solar zelf een meetbedrijf ingeschakeld om het geluidsniveau in de gaten te houden. "Wij zetten ons voor 110 procent in. Maar als dat niet genoeg is geweest, dan zullen daarvan de consequenties moeten dragen", zegt Behlau.Bron: 1Limburg
Share |