Gabber Expo & Markt ter ere van tien jaar Strength of Unity

Tien jaar Strength of Unity kan natuurlijk niet alleen gevierd worden door middel van een feest waarop kosten noch moeite gespaard zijn om de partyganger los te laten gaan tot diep in de nacht: het tienjarig bestaan wordt voorafgegaan door een uitzonderlijk en uniek avondprogramma.

Op 15 oktober organiseert Strength of Unity een Gabber expo/markt in de prachtige expositieruimte van de RADION Amsterdam. De deuren gaan open om 18:00 en de expo/markt zal duren tot 00:00, entree is GRATIS!. Vinyl en limited edition merchandise van verschillende labels zullen hier verkocht worden. De RADION chefs staan paraat om je te voorzien van een goede maaltijd, want brandstof zal hard nodig zijn voor degene die vervolgens de club van RADION bezoeken waar Strength of Unity haar 10 jarig bestaan zal vieren met 'Ouwe Stijl is Botergeil', wat van start zal gaan om 22:00.

De expositie tijdens tien jaar Strength of Unity
Fotografie van www.borispostma.com/]Boris Postma zal hier tentoongesteld worden. Hij groeide op met Gabber en heeft eerder met zijn werk gestaan op de 'Gabber' Exhibition in ParijsErik Smits, ook geen onbekende binnen de gabber fotografie stond eerder in de Melkweg op 'Holland op zijn hardst' Marije Kuiper heeft ook de nodige gabbers gevolgd en gefotografeerd en ook zij zal aanwezig zijn op deze expo Sophie Schwartz, een toptalent binnen de fotografie heeft een fraaie foto-expositie over gabbers gemaakt die ze zal tonen.
De gabbermarkt
Er zijn verschillende labels, merchandise- en vinyl handelaren uitgenodigd om deze markt interessant te maken voor hardcore liefhebbers, nieuwsgierigen en doorgewinterde verzamelaars. Zo zal er merchandise aanwezig zijn wat speciaal voor deze editie ontworpen is.

Ben je weer toe aan een scheerbeurt om je randen bij te laten werken of ben je van het volledig kale type? Dan is de markt zeker een bezoekje waard, want er zal een gratis Gabber kApster aanwezig zijn voor het betere scheerwerk.

Partijen die voor de markt sowieso al bevestigd zijn:
Ultimate Gabber Cenobite & Mokum Rammel en Babbel VinylHard-WearSupremacy Vinyl Soul SessionsGabba NationGabberkapper
Ouwe stijl is botergeil ? vinyl release
Vinyl was jarenlang onlosmakelijk verbonden aan de DJ wereld en een paar goede SL-1200's waren een vereiste wanneer er een feest georganiseerd werd. Ondanks de nieuwe DJ technieken blijven er DJ's die zweren bij deze zwarte schijven en weigeren met iets anders te draaien. Met name op oldschool en early hardcore feesten wordt vaak nog met vinyl gedraaid en er worden zelfs feesten in dit genre georganiseerd die 'vinyl-only' zijn.

Genoeg reden voor Strength of Unity om ook eens een vinyltje op de markt te brengen, en wel met de track 'Ouwe stijl is botergeil' van de Spaanse producer Rottencore. Meerdere producers waagden zich aan een remix van deze track en zo komt het dat ook de remixen van Xqruciator, Kaycie, Maynor en DJ Casketkrusher op deze vinyl staan! Deze plaat kost 10 euro en zal voor het eerst door Rammel en Babbel in gelimiteerde oplage verkocht worden. Kom een exemplaar kopen voordat ze de deur uit zijn!

Kortom, naast het knallende feest wat tot in de vroege uren door zal gaan, voor de echte early liefhebber ook nog eens genoeg redenen om extra vroeg naar de RADION te komen op 15 oktober tijdens tien jaar Strength of Unity
Share |