Berlijn krijgt techno-museum in Tresor

Berlijn krijgt een nieuwe culturele activiteit: een museum dat volledig in het teken staat van techno. Het museum zal gevestigd zijn in het pand van de bekende Tresor club.

Tresor club is gevestigd in een 'safe room' van een vooroorlogs warenhuis. Na de val van de muur werd de locatie al snel de toonaangevende club in Berlijns ontluikende techno-scene. Tresor club bestaat inmiddels al vijfentwintig jaar en trekt nog steeds veel bezoekers. Het is echter wel voorbijgestreefd door nieuwe clubs als Berghain dat door velen wordt gezien als beste club van de wereld.

Daarom ziet Tresor club-eigenaar Dmitri Hegemann (60) er wel brood in om zijn bedrijf uit te breiden met een museum dat volledig geweid wordt aan techno. 'Het is een museum, omdat het ook zal doen wat een museum doet: verzamelen, onderzoeken, archiveren en artiesten ondersteunen'. Er zal een interactieve bibliotheek komen en grote tentoonstellingsruimtes. Ook zijn er plannen voor een caf?, woningen voor artiesten en studioruimten.

Hegemann: 'Ik denk aan een plek waar bezoekers binnenkomen, plotseling wordt het donker, de rookmachine komt op gang, er verschijnt een DJ in de verte, een bar stijgt op uit de grond, de bas resoneert en vervolgens begint het feest. Een museum dat de zintuigen prikkelt van degenen die niet naar een club gaan'.Bron: Star2
Share |