Petitie om inspraak festivalliefhebbers nieuwe evenementennota Amsterdam

'Ik ben een Amsterdammer en ik ben voor festivals'... Middels deze petitie wil Stichting N8BM A'DAM ervoor zorgen dat de stem van de Amsterdamse festivalbezoeker gehoord wordt bij de ontwikkeling van de nieuwe evenementennota:

Wij
Stichting N8BM A'DAM en ondertekenaars,

constateren
Dat de stem van de Amsterdamse festivalliefhebbers zelden gehoord wordt in de discussie omtrent festivals en evenementen in de stad. Festivals vervullen een belangrijke basisbehoefte van Amsterdammers. Ze kunnen zich hier cultureel uiten, elkaar ontmoeten, en een groepsgevoel vinden. In het diverse aanbod kan een brede groep mensen zich cultureel onderdompelen. En ja, soms gaat dit gepaard met hard geluid of gebruik van de publieke ruimte.

en verzoeken
Met deze petitie willen we bereiken dat festivalbezoekers niet als minderwaardige gebruikers van de stad worden beschouwd. Wij willen een eerlijke dialoog om tot een evenementennota te komen die ieders belang recht doet. Het eenzijdige geluid van de klagers mag niet de toekomst van festivals en nationale feestdagen in Amsterdam bepalen.
Prominente ondertekenaars zijn onder anderen Bas Kosters, Joost van Bellen, Dr. Linda Duits, Philippe Vogelenzang, Prof.dr. Mark Deuze, Dr. Koos Zwaan, Zender.
Ook tekenen? Dat kan hier.
Share |