DVBBS gearresteerd wegens drugsbezit

Controverse rond het Canadese duo DVBBS wegens gebeurtenissen afgelopen zaterdagavond na hun set op de Hongaarse Balaton Sound festival. Twee meisjes werden Backstage uitgenodigd om met de groep te chillen na hun set. Later die avond werden ze bewusteloos gevonden. De moeder van ??n van de meisjes heeft zeer snel de politie ingelicht en hoewel DVBBS al op weg naar het vliegveld waren, kon de politie hen (en twee andere mannen) nog meenemen op verdenking van drugsbezit. Er werd namelijk bij een screening een verdachte stof gevonden. Op de vraag of de arrestatie verband hield met de bewusteloze meisjes verklaarde de lokale politie: 'Ja, natuurlijk'.

DVBBS heeft officieel gereageerd op de gebeurtenissen en hebben geschokt gereageerd op het gebeurde. Ze verklaren geen relatie met de meisjes te hebben ondanks de 'marihuana gerelateerde zaken'. Ze beloven zich bereid de politie te helpen bij het oplossen van de zaak. Ze geven aan 'in gedachten bij de slachtoffers en hun familie te zijn'.

Ongeacht de uitkomst van het politieonderzoek, lijkt het erop dat er nu al gevolgen zijn voor DVBBS: hun aanstaande optreden op Sziget Festival in Hongarije is geannuleerd. Dit festival is mede opgericht door dezelfde organisatoren als Balaton Sound.Bron: EDMTunes
Share |