Dance Festival Monitor 2016_ feitjes en cijfers

Eerder kon je al alle dancefestivals op de kaart van Nederland zien. Ook werd duidelijk hoe de verhoudingen liggen bij de ticketproviders. Maar wat kost een regulier ticket nu gemiddeld? Hoeveel is de korting op een early bird ticket? Wat zijn de gemiddelde servicekosten? Data uit de Dance Festival Monitor 2016 geeft een inzicht.

Ticketprijzen en servicekosten
Een regulier ticket kost gemiddeld 35 euro. Een early bird ticket is 31 procent goedkoper. De prijs van tickets voor dancefestivals is ten opzichte van 2002 met 60 procent gestegen. In 2002 kostte een ticket 22 euro. In 2012 kostte een ticket al 28 euro. De duurste kaarten in 2016 zijn de weekendertickets van Decibel Outdoor. Deze kosten 125 euro exclusief servicekosten. Het goedkoopst zijn uiteraard de gratis festivals

Gemiddeld zijn de servicekosten 3,38 euro over alle kaarten die verkocht worden. De laagste servicekosten zijn 0,50 euro bij Outlands Open Air. De hoogste vindt je bij Vechtifal Outdoor 5,58 euro. De meeste festivals hebben een prijsniveau van rond de 35 euro.

Annulering festivals
Uit de monitor blijkt verder het volgende. Bijna 3 procent van de festivals is tot nu toe geannuleerd. In het eerste half jaar heeft 20 procent van de dancefestivals de uitverkocht status bereikt. Naar verwachting zullen in 2016 nog meer festivals worden geannuleerd.

De markt is ontzettend gegroeid. Het aantal festivals is sinds 2002 verdrievoudigd. Met meer dan 250 dancefestivals lijkt de markt op z'n hoogtepunt te zijn.

Download hier: Dance Festival Monitor 2016 ? Juli (pdf)

De Dance Monitor is een initiatief van DDMCA, Jibe Company en Fanalists. Maandelijks verschijnt een update. Ook worden alle festivals maandelijks gemeten op social media.
Share |