Blijdorp Festival komt met stage op het water

In samenwerking met poppodium Rotown en festival Motel Mozaique, zet Blijdorp Festival een stage midden op het water in het Roel Langerakpark. Bezoekers kunnen vanaf de oever kijken naar bandjes en elektronische live acts. De line-up bevat internationale en nationale namen zoals Factory Floor, SVPER en De Likt. Rotown verzorgt ook de festival pre-party, met live act Slow Magic.

Afgelopen jaar hostte Rotown en Motel Mozique voor het eerst een stage op het Blijdorp festival. Dat beviel goed en smaakte naar meer. De organisatie fantaseerde al een tijd over een stage midden op het water. Dit jaar wordt dat werkelijkheid. Na goed overleg met gemeente en brandweer is groen licht gegeven. Het podium wordt gebouwd op palen in het water, ongeveer 4 meter van de kant. Er werd gevreesd voor fietsen die in het water liggen, maar daar is inmiddels ook een oplossing voor gevonden; Frankie, van de organisatie en DJ-duo Nino & Frankie, gaat persoonlijk de fietsen uit het water baggeren voor het festival.

Naast bands zoals we die kennen, zien we tegenwoordig steeds meer elektronische livemuziek tijdens festivals. Gitaar, toetsen en drums zijn vervangen door synths en drumcomputers. Dit soort bands en live acts zijn te zien op de Blijdorp Festival waterstage. Neem het Rotterdamse hip-hop trio De Likt. Ze staan deze zomer op verschillende grote festivals zoals Lowlands en DeBeschaving en doen hun eigen stad aan. Factory Floor is een band uit Londen met een geheel eigen stijl. 'Post-industrial' wordt het genoemd. In hun sets gebruiken ze live drums, synthesizers en noise. Andere artiesten op de waterstage zijn Vuurwerk en Dollkraut. De Belgische talenten van 'Vuurwerk' zitten op de rand van underground en overground pop. Dollkraut heeft een nieuw album uitgebracht onder zijn alias 'de ambassade'. 3voor12 prees hem voor zijn vernieuwde, Nederlandstalige '80's wave-sound'.

Nog meer leuks: De organisatie komt dit jaar met een nieuw concept. Het Blijdorp Winter Festival. Rotterdams' eerste winterfestival gaat plaatsvinden in de Van Nelle Fabriek. Ook in deze locatie met de status van Werelderfgoed vind je een live-stage met de nieuwste en gekste artiesten. Meer informatie volgt.

Volledige line-up
Bos Stage&ME Boris WernerDetroit SwindleFlorinsz JanvierMaya Jane Coles TsepoBokito LoodsModularMove D Roman Fl?gel Tennis Young MarcoRotown X Motel MozaiqueDollkrautFactory Floor SVPER Vuurwerk Band: De LiktLost In Tracks
gehost door CloneGustav GoodstuffHermitJob ObermanPaul du LacSteve MottoBARMoody MehranOhana HanaPostThomas von Party Nino & Frankie & friendsBluntspeakersChaibaClub von WestenJeff SoloNino & FrankieSine DJ's
De kaartverkoop voor het festival is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf ?29,50 (Ticketscript).
Share |