Apple patenteert techniek om camaera te blokkeren tijdens bijvoorbeeld events

Om te voorkomen dat gebruikers van Apple iPhones (illegale) video opnames van bijvoorbeeld films kunnen maken in bioscopen of concertregistraties kunnen opnemen, heeft Apple een patent op een technologie toegewezen gekregen die de camera kan blokkeren.
Alle camera's in smartphones zijn in staat om infrarood licht te registreren. De blokkadefunctie werkt dan ook op basis van een infrarood lichtsignaal. Zodra de camera van de iPhone een specifiek infrarood signaal binnenkrijgt kan de software van de iPhone ervoor zorgen dat de camerafunctie wordt gedeactiveerd zolang de camera het signaal ontvangt. Op die manier is het onmogelijk om video opnames van bijvoorbeeld een optreden te maken.

Dergelijke infrarood zenders kunnen technisch gezien overal geplaatst worden waar geen video opnames gemaakt mogen worden. Daarbij worden ook voorbeelden als concerten, R&D afdelingen in bedrijven, luchthavens of stations of andere veiligheidsgevoelige plekken genoemd.
De technologie is voor zover bekend nog niet toegepast in iPhones. Apple blijkt in 2011 een patent op de technologie aangevraagd te hebben. Dit patent is nu toegewezen aan Apple. Of Apple de technologie wil gaan gebruiken in iPhones is niet bekend.

Poll, geopend op woensdag 29 juni 2016, looptijd van 1.4 minuut.Iedereen · Mannen · VrouwenEen camera die niet werkt tijdens events...?
0%Anders...
0%Logisch, maar wel jammer
0%Onzin! Waar bemoeien ze zich mee?!
0%Goed idee!
Bron: GSM Helpdesk
Share |