Festivals lijden onder natte juni

Door de regen van de afgelopen weken zijn parkeerplaatsen van grote festivals ondergelopen. Onder meer Down The Rabbit Hole bij Nijmegen en Rock Werchter in Belgi? hebben maatregelen genomen.
Gisteren is bij de organisatie van Down The Rabbit Hole besloten dat er ingegrepen moest worden. De ingang voor het festivalterrein bevindt zich op een weiland. Het water zakt daardoor moeilijk weg. Bezoekers kunnen nu op vijf parkeerplaatsen aan de rand van Nijmegen hun auto parkeren. Met een pendelbus worden ze dan naar het terrein gebracht.

Mundial
Festival Mundial verwacht geen (parkeer)problemen door de regen. Het festival ligt midden in Tilburg, op korte afstand van het centraal station. De waterplassen die nu nog op het terrein zijn, worden opgezogen.

Awakenings
Droge voeten op het dancefestival Awakenings dit weekend: alle velden hebben daar "optimale drainage", dus daar hebben ze "0,0 last" van de regen.

Rock Werchter
Het festival vindt pas volgende week plaats, maar de organisatie van Rock Werchter grijpt nu al in. Ze zijn samen op zoek naar 4000 tot 5000 extra parkeerplekken. Ook kun je op een aantal campings niet meer kamperen.Bron: NOS
Share |