SFX beŽindigt onverwachts chapter 11 procedure

Het drama rond SFX heeft een onverwachte wending genomen nu het nieuws bekend is geworden dat het bedrijf de Chapter 11 procedure heeft be?indigd. Tenzij er een directe koper voor een aanzienlijk deel van de activa van SFX is, kan deze ongebruikelijke stap de toekomst van het bedrijf ernstig in gevaar brengen...

Advocaten van SFX hebben aangekondigd dat de herstructurering die momenteel plaatsvindt als Chapter 11 faillissement en dus onder toezicht van een rechter per onmiddellijke ingang is be?indigd. Als reden hiervoor geeft men dat dit 'SFX flexibiliteit biedt om uitgebreidere onderhandelingen te voeren met alle onderdelen van het bedrijf met als doel een reorganisatieplan te ontwikkelen waar iedereen achter staat'. Daarnaast belooft SFX de aandeelhouders en de schuldeisers dat ze met hen zal blijven samenwerken. SFX aandelen daalden afgelopen vrijdag met nog eens 9% en een aandeel is nu $ 0,02 waard.

'Er is geen vaste tijdslijn voor het indienen van een plan', aldus de verklaring. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat, zelfs met de recente ontslagen en het afstoten van onderdelen, er nieuw krediet kan worden aangeboord en dat het bedrijf het zelfstandig lang zal redden. Daarom wordt er flink op los gespeculeerd dat er misschien een koper voor het bedrijf is gevonden. Live Nation en AEG zijn in het verleden genoemd als mogelijke kopers.

Bron
Share |