Google nu ook schuldeiser van SFX

SFX heeft geprobeerd om met terugwerkende kracht een advertentiedeal met Google te schrappen. Het gaat om $64.000 die SFX nog zou gaan besteden aan reclame via hun netwerk DoubleClick.

SFX betoogde op 3 juni voor de rechter dat Beatport 'de diensten niet meer nodig of geen gebruik meer maakt van de diensten'. Als argument voert het bedrijf aan dat ze door hun chapter 11 faillissement valt onder de US Bankruptcy Code waarin bepalingen zijn opgenomen dat een bedrijf in moeilijkheden na goedkeuring van een rechter onder bepaalde overeenkomsten en abonnementen uit kan. Met andere woorden: SFX wenst voor Beatport geen gebruik meer te maken van de diensten die DoubleClick biedt.

Google beweert echter dat SFX tijdens de Chapter 11 procedure gewoon gebruik heeft gemaakt van haar diensten en daar dus ook haar voordelen uit heeft gehaald: 'de schuldenaar heeft in afwachting van een gerechtelijke beslissing om onder het contract uit te komen, diensten van de schuldeiser afgenomen. Hiervoor dienst een redelijke vergoeding te worden betaald'.

Bron
Share |