Inschrijving danceproducerscontest Vinylized 2016 van start

Wie produceert de beste dance-track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een vinylrelease, het prijzenpakket bestaat ook uit studio-uren bij SAE Institute, een presentatie op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, pr-begeleiding, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dancefair. Naast het prijzenpakket is Vinylized een uitgelezen kans om je track onder de aandacht te brengen van diverse kopstukken uit de industrie.

e jury bestaat dit jaar uit onder andere Michel de Hey, Edwin Mulder (Topbillin'), Edwin Diergaarde (dutchbeatsradio.nl), Tom van Wijk (ID&T), Martijn Mischgofsky (Spektre), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Iason Chronis (Mason), Claire van der Hall (Claire PR), Nick Crockett (Gem Records / Loveland Recordings) en Rogier van Twuijver (The School of House). Vinylized wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.

Hoe verloopt de contest?
Na de inschrijving selecteert de jury vijf finalisten. Deze vijf mixen en masteren hun track bij SAE Institute. Het resultaat wordt online gezet op www.vinylized.net. Het publiek kan dan in september zijn stem uitbrengen. De stem van de jury en het publiek bepalen uiteindelijk wie deze editie wint. De winnaar wordt gepresenteerd op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event 2016.

Wat kun je winnen?
De winnaar krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;Presentatie op ADE Next;Studio-uren m?t engineer bij SAE Institute;Interview in DJ Mag;PR-begeleiding door Claire PR;Managementadvies en coaching;Promotiefoto's door Richard Tas Photography;Op maat gemaakte gehoorbeschermers van ACS Custom;Set op dutchbeatsradio.nl;
Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op www.vinylized.net.

Hoe doe je mee?
Vul het inschrijfformulier in op www.vinylized.net en upload je track, bio en promofoto. Inschrijven is mogelijk tot maandag 1 augustus 2016. Kijk voor meer informatie op de site.
Share |