Nieuw hardere stijlen concept 'The Yard' laat Den Helder schudden

Op 18 juni komt er er een nieuw concept naar Den Helder gericht op de hardere stijlen van de electronische dance muziek. De eerste editie van The Yard vindt dan plaats in Studio 62. De organisatie, die eerder verantwoordelijk was voor het uitverkochte 'Relive the 90's', zet een line-up neer van formaat op een unieke locatie die helemaal in stijl zal worden aangekleed. Een evenement dat je niet wilt missen dus zet The Yard in je agenda!

Hardere stijlen
Den Helder en de hardere stijlen van de electronische dance muziek, een liefde die al heel wat jaren bestaat. Helaas wordt er de laatste jaren weinig meer gedaan voor de liefhebbers dus het werd tijd voor actie, vertellen Patrick de Vries en Laurens van Wijk. Alweer ruim tien jaar geleden was er voor het laatst een groot hardstyle-concept in Sporthal Quelderduyn, maar sindsdien is er weinig meer gebeurd op dat gebied, op enkele kleinere feesten na. Door de jaren heen heeft de hardstyle-scene zich uitgebreid naar meerdere stijlen met als belangrijkste subgenres rawstyle en freestyle. Stuk voor stuk heeft elke stijl een eigen geluid en een zeer groot publiek.

Grote namen
De organisatie was er al snel uit dat zo'n evenement schreeuwt om een line-up van formaat en dat is ook gelukt! Allereerst The Viper. De man heeft inmiddels internationaal succes en stond al op evenementen als Qlimax, Defqon 1 en Thunderdome. Vorig jaar is hij begonnen als resident op het bekendste freestyle evenement: Pussy lounge. Een stevige freestyle set is zeker te verwachten want met deze stijl mag alles en kan alles. Met Jason Payne is het publiek verzekerd van een explosieve en energieke set van raw hardstyle. Hij staat bekend om zijn geweldige DJ skills, live optredens en speciale edits en mashups en stilstaan is dan ook echt geen optie. Deze man stond al eerder op
Hard Bass en Decibel en The Yard zal hem nu voor het eerst in Den Helder verwelkomen. Buzz Fuzz heeft geen introductie meer nodig. Deze house-pioneer van het eerste uur mag gerust de quote 'ik was er vanaf het begin af aan bij' gebruiken. Hij heeft z'n sporen verdiend in de hardcore scene en is jarenlang onderdeel van 'The Dreamteam' geweest, die hij samen met The Prophet, Dano en Gizmo vormde. Ook SpeakerFreakz komt een waanzinnige set weggeven. Vorig jaar stond hij nog op Last Minute Summer Event en na de overweldigende reacties hierop, zal hij opnieuw Den Helder laten springen op 'zijn' freestyle beats.

Helders trots
Ook Helders talent is goed vertegenwoordigd in de vorm van Bouncing Ball en proVoke.
Bouncing Ball is afgelopen jaar behoorlijk populair geworden. Feesten als Outdoor Stereo en CRAFT festival staan inmiddels op z'n CV en dit jaar worden Defqon 1 en Decibel daar aan toegevoegd. Met zijn voorkeur voor rauwere sounds gecombineerd met de echte classics weet hij overal een perfecte set neer te zetten. proVoke is in Den Helder ook wel bekend als Chop-E. Met meer dan 15 jaar draai-ervaring in de hardere stijlen kan je er op vertrouwen dat hij iedereen prima weet op te warmen voor de perfecte start van de avond met de beste hardstyle van dit moment. Ook de gastheer van de avond mag niet worden vergeten: MC Komplex. Hij heeft naast samenwerkingen met diverse artiesten ook opgetreden op de RGB stage van Ground Zero.

Geluid en aankleding
Naast een fantastische line-up is het geluid en de aankleding net zo belangrijk. Het wordt niet zomaar een feestje in Studio 62, maar h?t feest van het jaar! Zo zal er een speciale geluidsset worden neergezet zodat iedereen de rauwe bassen in het lichaam voelt doortrillen voor de optimale beleving. Daarnaast zal Studio 62 worden omgebouwd tot een duistere tempel voor de hardere stijlen. De hele locatie wordt aangekleed, zowel binnen als buiten. 'Je moet he t feest niet alleen meemaken, maar ook echt beleven', vertelt de organisatie. Denk hierbij ook aan een speciaal lichtplan en natuurlijk de lasers.

Zorg dat je er bij bent
'The Yard begint op 18 juni om 22.00 uur en gaat door tot 04.00 uur in Studio 62, Den Helder. Kaarten haal je online via www.theyarddenhelder.nl. De ticketverkoop in de winkels wordt verzorgd door Bruna Keizerstraat, Bruna Bonte De Schooten, Bruna Julianadorp, Reisburo Arno of Drogist Van der Oord. In de voorverkoop betaal je ? 12,50 en aan de deur, mits beschikbaar, ? 17,50.

The Yard is 'Your Area of raw Darkness'.
Share |