Robert Sillerman spreekt voor 't eerst over SFX-ramp

Op 9 januari 2012 liep dance-festival promotor James "Disco Donnie" Estopinal Jr. Robert Sillermans Manhattan kantoor binnen om dancemuziek te bespreken en hij liep naar buiten met de idee voor SFX Entertainment. De onderneming die alles zou veranderen. De geschiedenis moge inmiddels duidelijk zijn: er werden bedrijven opgekocht, gemismanaged, de aandelenkoers zakte in en inmiddels worden er bedrijven verkocht teneinde het bedrijf te redden van de ondergang.

Onderdeel van de herstructurering van het bedrijf was het gedwongen aftreden van Robert Sillerman als CEO. Na zijn vertrek heeft hij geen interviews gegeven. Tot nu.

Hoewel hij niet meer aan het roer staat, is hij overtuigd van de levensvatbaarheid van SFX. 'Er is geen twijfel mogelijk dat vier jaar na dato de muziek een duurzaam, blijvend genre is geworden'. Al is het momenteel wel onderhevig aan kritiek. In de VS spreekt men steeds vaker over de 'EDM bubble' die op knappen zou staan. Op de vraag of SFX teveel betaald heeft voor de bedrijven die het overnam antwoord Sillerman: 'achteraf is het makkelijk praten. We kochten bedrijven op basis van toekomstverwachtingen'. Volgens Sillerman zijn er ook geen gemakkelijke antwoorden op de vraag hoe SFX zo kon instorten, maar hij geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt. Zoals het onderschatten van de waarde van de individuele evenementen en hun promotors in tegenstelling tot de optredende artiesten. Hij weet dat sommige promotors kwaad zijn. 'Ik gun ze hun woede en teleurstelling. Ik ben ook kwaad en teleurgesteld', zegt hij.

Lees het hele verhaal met veel meer achtergronden op Billboard.?com.
Share |