Billboard benoemt machtigste spelers in de dance

Billboard heeft weer een lijstje gepubliceerd: 'Power List of DJs & Execs'. Met andere woorden: wie zijn de belangrijkste en meest invloedrijke en dus machtigste spelers in de dance...

Artiest van het jaar
Diplo werd benoemd tot artiest van het jaar. Twee van zijn nummers hebben de radio en streamingdiensten gedomineerd. Van Jack ?'s 'Where are you now' werden 1,7 miljoen exemplaren verkocht en de track werd 358 miljoen keer gestreamed. Daarnaast was 'Lean on' een nog veel grotere hit. 400 Miljoen streams en 1,7 miljoen verkochte exemplaren. Diplo brengt nu M? en Justin Bieber samen voor 'Cold Water' op de eerste single van het vierde Major Lazer album.

Verder vinden we op de lijst:
Above & Beyond: de eerste Britse djs die Madison Square Garden in New York uitverkochtten zijn op wereldtour en spelen hierbij akoestische sets in absolute toplocaties als het Sydney Opera House, de Royal Albert Hall en de Hollywood Bowl. Hun podcast bereikt elke week 30 miljoen luisteraars.

Steve Aoki: tijdens shows is hij inmiddels gereduceerd tot taartengooier, maar de Dim Mak labelbaas blijft hiernaast wel in beweging. Hij bracht een kledinglijn uit en zijn docu 'I'll Sleep When I'm Dead' kende zijn premi?re tijdens het Tribeca Film Festival.

deadmau5: deadmau5 is in elk geval goed in discussies op gang brengen. Hij is de artiest met een uitgesproken mening die je tof vindt of juist haat. Van Disney tot Kanye West: hij zoekt de confrontatie op. Gelukkig bracht hij in maart ook een album uit zodat we hem ook muzikaal weer eens kunnen beoordelen.

Martin Garrix: na zijn zeer publieke scheiding van Spinnin' startte hij zijn eigen label en onder mentorschap van Scooter Braun lijkt hij zich prima thuis te voelen in popwereld. De samenwerking met popidool Justin Bieber is daar natuurlijk tevens debet aan. Zijn debuutalbum schijnt samenwerkingen met Avicii, Mike Shinoda van Linkin Park, Ed Sheeran en Bebe Rexha te bevatten.

David Guetta: na de show die het EK 2016 opende weten wij het niet helemaal zeker meer of Guetta nog wel echt een dj is, maar we kunnen niet om hem heen. Hij blijft hits scoren en in het nieuws verschijnen.

Calvin Harris: een residency in Las Vegas (altijd goed voor knaken), een reclamedeal met Armani, tophits...waarschijnlijk de EDM artiest met het grootste geldpakhuis.

Kygo: 2015 was zijn jaar. een goedverkopend album en het aantal volgers op social media is werkelijk ontploft in een jaar tijd.

The Chainsmokers: leek hun hit 'Selfie' hen een eendagsvlieg te maken, nu blijkt dat ze nog wel even zullen blijven hangen in de scene. 'Roses' en 'Don't let me down' staan hoog genoteerd in de US charts.

Ti?sto: hij loopt al richting de 50 maar hij blijft optreden. Heeft partnerships met T-Mobile, 7Up, SiriusXM, AKG Headphones en sinds kort ook Budweiser. Hij staat op het punt een app te releasen waarin fans zijn muziek kunnen streamen, podcasts kunnen luisteren en naar verluid zit er ook een virtual reality element in.

Pasquale Rotella: oprichter van Insomniac, wiens feesten het bijzonder goed doen. Naast twaalf evenementen bezit hij ook een label, organiseert hij clubavonden en is partner van Live Nation.

Russekk Faibisch & Adam Russakoff: de concurrenten van bovenstaande Rotella. Voornamelijk bekend van Ultra Music Festival dat tijdens de Miami Music Week altijd hoge ogen gooit. Ze zijn de enige die nog 'onafhankelijk zijn'. Rotella gaf aandelen aan Live Nation, ID&T verkocht aan SFX.

Neil Moffitt: CEO van de Hakkasan Group. Het geld uit de Las Vegas casino's was de aanjager van de EDM in de Verenigde Staten. Het bedrijf bestiert 14 nachtclubs en toprestaurants.

Lees de gehele lijst op billboard.?com
Share |