Eerste Katnip Labelnight in Amsterdam

Het label genaamd Katnip, van dj en producer Larry de Kat zal op donderdag 16 juni haar primeur maken met een eerste labelnight in de Sugarfactory Amsterdam. Hiervoor heeft hij niemand minder dan Malin Genie uitgenodigd voor een drie uur durende back to back set.

De roots van Katnip Records
Alhoewel hij diep geworteld is in alles wat funky en jazzy is, dat kwam doordat hij opgroeide met muziek van Prince, Michael Jackson en natuurlijk de meesters van Daft Club, is het echter onmogelijk om hem bij een genre te plaatsen, want ten opzichte van de normale huiskat kan deze kat niet in hokjes worden geplaatst, laat staan dozen. Deze kat brengt alleen maar kwaliteit gefocussed op alles wat groovy en sexy is. House, disco, hiphop, techno zelfs jazz.

Label met internationale erkenning
Tegenwoordig heeft deze kat veel clubs in Europa gerockt en heeft hij al aardig wat releases op zijn naam staan van o.a. SlapFunk, Lazare Hoche, Times are Ruff en Adult only. Zijn meest recente EP op Dungeon Meat gooit ook hoge ogen bij grote DJ's zoals Mark Farina, Brawther, Bicep, Mr. G, Luke Solomun en Subb-an. Het was niet meer dan logisch dat hij zijn label Katnip records startte voor zijn eigen input die al jaren aan het opstapelen was.

Eerste release
De eerste release is al goed ontvangen door Vice-id en DJ Mag en de DJ's draaien de promo's grijs. Zijn hiphop beats staan zelfs op Mushroom Jazz 8. De toekomst heeft veel goeds in petto voor deze kat, dus als hij in je club is, neem je dansschoenen mee, zodat je geen enkele beat zult missen.
Share |