Bezoekers Free Festival op bezoek bij ouderen De Overloop

Bezoekers, artiesten en organisatie van Free Festival steken op woensdag 8 juni de handen uit te mouwen voor het goede doel. Tijdens de eerste Free Festival vrijwilligersdag gaan ze op bezoek bij De Overloop om ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De vrijwilligersdag is een initiatief van festivalorganisator Art of Dance en 10,000 HOURS.

Activiteiten vrijwilligersdag
Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid onder ouderen een serieus probleem is. Veel ouderen krijgen bijna tot nooit bezoek. Om deze ouderen de aandacht te geven die ze verdienen reist een groep enthousiaste vrijwilligers volgende week af naar Almere. De groep vrijwilligers bestaat uit bezoekers van Free Festival, medewerkers van Art of Dance en de artiesten Potato, Bass-D en Negative A. Samen bezorgen zij de ouderen een mooie dag vol persoonlijke aandacht en gezellige activiteiten. Zo worden er pannenkoeken gebakken en wordt de dag afgesloten met een feestje.

Over Free Festival
Free Festival, georganiseerd door Art of Dance, vindt al jaren lang plaats op het Atlantisstrand in Almere. Het festival focust zich op de hardere stijlen binnen de dancemuziek en trekt daarmee ieder jaar 20.000 bezoekers. Het prijsvriendelijke festival is daarmee al jaren lang iedere editie uitverkocht. De eerstvolgende editie van Free Festival vindt plaats op zaterdag 2 juli. Voor meer informatie, zie www.freefestival.nl.

Over 10,000 HOURS
De missie van 10,000 HOURS is om vrijwilligerswerk vanzelfsprekend te maken binnen de dance community. Sinds 2010 is er meer dan 30.000 uur vrijwilligerswerk gedoneerd en de meter loopt nog steeds. Samen met festivals, dj's en bezoekers zet de organisatie zich in om tijd te doneren aan maatschappelijke projecten en de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uur voor uur doneert 10,000 HOURS tijd aan natuur, kansarme kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen en daklozen. Voor meer informatie, zie www.10000hours.nl.
Share |