Gewonden door blikseminslag Rock Am Ring

Op het Duitse muziekfestival Rock am Ring zijn vrijdag minstens 42 mensen gewond geraakt door blikseminslag. Acht van hen zijn er slecht aan toe. Een bezoeker moest gereanimeerd worden.

De optredens op het festival werden gedurende anderhalf uur onderbroken toen het noodweer over het terrein trok. Zware regenval leidde tot talloze kapotte tenten op de modderige weilanden.

Op het festivalterrein waren tijdens het noodweer tienduizenden bezoekers aanwezig. Na de blikseminslag werden de optredens direct stilggelegd.

Een woordvoerster ontkende geruchten dat het driedaagse festival vanwege aanhoudend slecht weer helemaal zou worden afgelast.

Hevig onweer
De Duitse weerdiensten waarschuwden vrijdagavond al voor hevig onweer in het westen van Duitsland. Het festival, met 90.000 bezoekers, wordt gehouden in Mendig, niet ver van Koblenz.

Rock am Ring is een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. Jaarlijks komen er meer dan tachtigduizend man op af. Vorig jaar raakten er ook mensen gewond door blikseminslag bij het festival.

bron
Share |