Rechter akkoord met schikking tussen SFX en Alda

De Amerikaanse rechter is akkoord met de schikking die de Amerikaanse festivalorganisator SFX heeft gesloten te ALDA Events. De schikking zelf staat inmiddels ook online, de oprichters van ALDA Events krijgen nog ?1,1 miljoen.

De rechter meldt (pdf) dat de schikking goedgekeurd is. De twee eigenaren van ALDA Events hadden twee jaar geleden 50% van hun aandelen verkocht aan SFX. Dat bedrijf kwam na een reeks dure overnames al snel in de problemen en verkeert inmiddels in uitstel van betaling. Het had ook een betaling gemist aan de eigenaren van ALDA Events, David Lewis en Allan Hardenberg.

Die twee wilden vervolgens een putoptie uitoefenen, maar die werd ook niet betaald. Lewis en Hardenberg legden vervolgens beslag op alle Nederlandse bankrekeningen van SFX en op de aandelen van ID&T, Sensation Brazil BV, de Nederlandse tak van SFX en de 50% van de ALDA Events-aandelen die waren overgedragen aan SFX.

Het dispuut is nu dus uit de wereld na het treffen van een schikking in de VS. De tekst van die schikking staat inmiddels online (pdf). De putoptie blijkt te gaan om liefst $10 miljoen. Ook wilde ALDA Events nog ?109.000 voor de kaartverkoop van het Amsterdam Music Festival.

Hardenberg en Lewis kopen volgens de schikking de ALDA Events-aandelen van SFX terug voor ??n symbolische euro. Ook krijgen de twee nog een vergoeding van ?1,1 miljoen van SFX, uiterlijk op 31 juli 2016 of eerder als SFX daarvoor met een afgerond reorganisatievoorstel komt. Alle partijen zullen daarna afzien van verdere juridische stappen. De twee zullen het Amsterdam Music Festival gezamenlijk blijven organiseren.

Bron: Quote
Share |