Line-up Milkshake Festival compleet

Inmiddels een welbekend en hysterisch fenomeen: Milkshake! Voor het 5-jarig jubileum een heel weekend lang op zaterdag 30 en zondag 31 juli. Het Westerpark-terrein wordt opnieuw omgetoverd tot een spektakel met wel 18 stages waar iedereen kan genieten zonder hokjes en grenzen. Milkshake presenteert de line-up, met optredens van onder andere Peaches, New York Divas Amanda Lepore en Lady Bunny, Mykki Blanco, Le1f, Tiga, Phalerieau, Nickie Nicole, Willie Wartaal en Egbert Jan Weeber. Met daarbovenop een uitgebreide randprogrammering belooft het een magisch weekend te worden!

'We hebben dit jaar geprobeerd voor ieder wat wils in de line-up te verwerken', vertelt organisator Marieke Samallo. 'Hoewel we ons voorgaande jaren niet hoofdzakelijk op grote namen hebben gericht, zijn er dit jaar een aantal artiesten aanwezig waar we erg trots op zijn. Onder andere de Canadese electrogodin Peaches is echt een aanwinst voor het festival.'

Transformer
Tiga zal draaien tijdens een nieuw concept op Milkshake: Transformer. Volgens hosts Joost van Bellen en Zu Browka International is Transformer een futuristisch feest waar alles anders is en niets is wat het lijkt. Ze trekken ten strijde tegen de Moraalridders en het fatsoen en transformeren de werkelijkheid tot een droomwereld waar iedereen kan zijn wie hij wil zijn, al is het maar voor een paar uurtjes. Een bonte verzameling aan nationale ?n internationale topsterren geven een acte de pr?sence zoals Amanda Lepore en Lady Bunny.

Rollerdisco
Op het Westerpark is tijdens Milkshake een bijna 2000 vierkante meter grote rollerdisco waardoor het terrein en algehele festival beleving knusser en intiemer wordt. Bezoekers kunnen met hun eigen skates terecht, maar deze ook huren. "De ruimte die we voor de rollerdisco hebben gereserveerd zorgt er voor dat er per dag minder kaarten beschikbaar zijn. Maar daarmee voldoen we ook aan een vraag: we hebben in de afgelopen jaren de opmerking gekregen dat we niet al te groot moesten worden. Met de rollerdisco slaan we twee vliegen in ??n klap. We presenteren een mooi nieuw onderdeel en brengen op verzoek een stuk intimiteit terug." ? initiator Marieke Samallo

Milkshake is een dancefestival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag' en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksuele geaardheid te maken hoeven hebben. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecre?erde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. De zin 'For All Who Love' is allesomvattend voor Milkshake's doelstelling en voor de sfeer die iedereen de afgelopen jaren tijdens het festival heeft mogen voelen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout der aarde en dit gaan we vieren!

Het programma per dag per podium vind je op www.milkshakefestival.com.
Share |