Biografie Moby vanaf juni in de winkel

Er waren veel redenen waarom Moby het nooit zou maken als DJ en artiest in de New Yorkse club scene eind jaren '80 begin jaren '90. Dit was het New York van Palladium, van Mars, Limelight en Twilo, een tijdperk waarin dancemuziek nog steeds een grotendeels 'underground' fenomeen was, vooral populair onder Afro-Amerikanen en Latino's. En toen was daar ineens Moby: niet alleen een arme, magere blanke jongen uit Connecticut. Een vroom christen, veganist en geheelonthouder in een wereld die bekend stond om zijn ongecontroleerd, door drugs aangewakkerd, hedonisme. Hij zou leren wat het was om te worden bespuwd, letterlijk en figuurlijk. En om te leven van bijna niets.

Aan het eind van het decennium overwoog Moby het einde der dingen, het einde van zijn carri?re en de rest van zijn leven. En hij legde al zijn emoties in wat hij als zijn zwanenzang zag. Het album dat hij voorzag als afscheid van alles, werd in werkelijkheid het begin van een verbazingwekkende nieuwe fase in zijn leven: Play. Er werden miljoenen exemplaren verkocht.

Het boek 'Porcelain' is de autobiografie van ??n van de meest interessante en iconische muzikanten van onze tijd. Het gaat over succes, falen, winnen, verliezen, liefde en haat. De memoires van Moby betreffen niet alleen de beperkte (dance) scene, maar beschrijft een tijdperk en daarbij is het een tijdloze weergave over 'de mens'.

Het boek is binnenkort verkrijgbaar bij onder andere Bol.?com.
Share |