Jonge DJ's strijden om optreden op Mysteryland

DJ's zoals Martin Garrix en De Sluwe Vos deden hun eerste podiumervaring bij Kunstbende op. Het duurt niet lang voordat de volgende succesvolle DJ opstaat, want de pool aan talentvolle DJ's is groot bij Kunstbende en neemt elk jaar toe. Maar liefst 240 jonge DJ's schreven zich dit jaar in. Uit elke voorronde wordt de beste DJ afgevaardigd naar de halve finale DJ in AIR Amsterdam op 11 juni. Dertien DJ's gaan dan de strijd met elkaar aan. De vijf besten gaan door naar de finale en de winnaar mag optreden op Mysteryland 2017.

Halve finale DJ
Inmiddels zijn er tien voorrondes geweest in tien regio's. Op 28 en 29 mei vinden er nog drie voorrondes plaats. Tijdens de halve finale DJ draaien de dertien DJ's een set van vijftien minuten voor het publiek in AIR Amsterdam. De vakjury kiest de vijf beste DJ's van de dag. Originaliteit en eigenheid staan centraal. De vijf DJ's gaan door naar de finale die op zaterdag 18 juni plaatsvindt in TivoliVredenburg te Utrecht. Voorafgaand aan de halve finale krijgen alle DJ's een masterclass van The School of House.

Vakjury
De vakjury bestaat uit drie leden, deze worden later deze maand bekendgemaakt. Het evenement wordt gehost door Monsieur Le Vurrr, een excentrieke gezellige DJ.

Mainstage
De vijf finalisten nemen het 18 juni in de finale in TivoliVredenburg nog ??n keer tegen elkaar op. De winnaar DJ wint een gig op Mysteryland 2017. Deze DJ wordt voor het optreden begeleid door professionals door middel van workshops en coaching om hem of haar klaar te stomen voor een onvergetelijke podiumervaring.

Stevige basis voor talentontwikkeling van DJ's
Kunstbende, Mysteryland en The School of House bundelen al jaren hun krachten om de beste basis te bieden voor de talentontwikkeling van DJ's. Mysteryland is altijd op zoek naar talent dat zich wil ontplooien tot 'the next big thing'. The School of House is HET educatieplatform voor dance. Door de inspanningen van deze samenwerking voor de wedstrijd van Kunstbende hebben veel bekende DJ's podiumervaring kunnen opdoen en door kunnen groeien, zoals Martin Garrix, De Sluwe Vos en Luuk van Dijk.
Share |